Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kempen: Mari Membaca

Posted by afzan On Wednesday, November 23, 2011 15 comments

Peh lama gila aku berhibernasi. dekat sepurnama jugakla dia punya lama. ni yang aku malas cuti panjang ni. asal aku cuti je, mesti aku balik kampung, pastu tinggal semua benda-benda kat alam cyber ni. pastu, bila balik rumah nak mula balik apa yang aku tinggal memang sangat liat.ceh!

Nak dijadikan cerita, isnin baru-baru ni aku ngan teman sehidup semati (yes you know who) gi Danga City Mall saje jalan-jalan nak cuci mata kat Popular Mega Bookfair - dan ini pertama kalinya kitorang gi kat mall ni selama kitorang bermastautin kat JB ni. mana taknya, asyik-asyik gi Jusco, Angsana takpun Tesco je kerjanya. lain-lain tempat mmg kitorang tak amik port sangat.


Dalam nak cuci mata tu, boleh pulak cuci wallet dengan beli buku-buku macam ni dia punya tinggi. aku cuba start baca Eragon, last-last baru enam muka surat je aku mampu habis. ceh, memang lembab aku bab-bab baca buku ni. takpe, at least resit beli buku-buku ni boleh claim untuk LHDN taun depan ye dak?

p/s: jadi dengan ini, aku mengumumkan bahawa cuti sekolah ini sebagai penggal mari membaca. harap aku mampu habiskan Eragon dengan jayanya. cik wife (you know who), gaji ni amacam nak gi lagi tak? ada 4-5 buku yang tak sempat beli lagi ni, amacam?

**Bookfair ni sampai 28/11. rebates up to 70%, jom kita serbu!

15 comments:

c'axoera said...

hahahaha sape suruh ko cuti lelama! kan dah memacam kuar kat blog aku dah kui3....

byway tak larat dah nak baca buku weyh, otak dah naik sebu n beku heheheh :p

Fabulous Me said...

aku pong suke weh membace. dtg terejaal tuh mmg xde kje lain. mmbace je aku. tp persoalan nye skang errrr ko pnya ke twilight tuh? kekekekkeke dan2 tuduh wife kan?

**kudap2an mmg kne ade. bhari ddk sne nk harap mkn hotel nan hadooo! mhl!

afzan said...

fabulous me: twilight tu wife aku punya. aku punya bedtimes stories tu je. haha!

eda_ej said...

rajinnye bace buku tebal2 cam tu.. zaman skolah dulu rajin la membace.. skang ni dok hadap anak je.. kalo dah start bace kang tak ingat dunia plak.. heehe...

Ungu Violet said...

skang nih tak bape sempat sgt nk baca buku...

asik fikir nk blogging aje..

baca citer kat blog orang aje lah...:)

Tuan Cimot said...

twilight berapa??kalo mahal, nak pnjm..hahahah...

Rtp Farra Arisha said...

this is so good..tanamkan sikap suka membaca! hehe. i love reading any kinds of books!~ happy reading then!

adrenalina said...

wah...seronok nya beli buku... suka beli buku tapi last2 jadi hiasan pulak kat almari hahah... jom idupkn kempen membaca! =)

~Nana BamBam~ said...

kat kl xdak kaa ? uhuhuh..

♥Aien Najwa♥ said...

haaa..cepat pujuk wife..hehehe..

haniaiman said...

hey, ada lagi ea expo tu? balik keje sll lalu..tak prasan plak akak.

MERAN QAMAR said...

dari blog anak pahang terus keafzanrizq........

dari maran mencari makan di lepeh

selamat berkenalan


http://aempat.blogspot.com/

wak gelas said...

wak pon selalu jugak pegi danga city mall situu... eeee wak dh datang ni nak komen komennnnn.......

afzan said...

tikaleh: pinjam? tanya tokey dia dulu

adrenalina: yup buku-buku ni pun cam sama je akibatnya

Faaein Talip Roy said...

perghhhh.. jeles kut tengok orang borong buku ni..

guwe pulak tengah poket kering.. kalo poket lebat.. lama dah memborong jugak..