Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Asam Pedas Selera Kampung

Posted by afzan On Wednesday, September 21, 2011 26 comments


Bab kata rizmi, "terbaekk...!!". itulah yg aku dapat ungkapkan bilamana aku try makan asam pedas kat restoran ni. memang menjilat jari habaq hang. tapi poket nak kena tebal-teballa. takut nanti berpeluh dahi bilamana nak membayarnya. tapi kalau dua hari berturut-turut makan kat sini nak kata apa lagi ye dak?



tengok dia punya asam pedas kepala ikan. memang nala orang penang kabor. aku dari tak minat makan asam pedas boleh pulak aku terjebak makan sekali. cis!



udang masak lemak cili padi ni memang feveret aku. nak-nak bila makan tang kepala tu. peh, kecur dah air liur ni. rizmi pun boleh terjebak sekali makan masak lemak ni. tapi dia minat tang kuah je, udang dia tolak kat aku. rezeki!



tengok dia punya penangan asam pedas sampai tak toleh kiri-kanan dah. makan nak kena laju-laju. takut lauk-lauk lain orang sapu. haha..



lepas makan semua tulang temulang berselerak dalam pinggan. lepas ni sessi kumpul hasil duit raya sikit sorang buat bayar bil.



memang terbaik. lepas ni kalau pegi melaka lagi memang kena pergi lagi kedai ni. tak jauh mana dekat area dataran pahlawan je. lepas penat naik menara taming sari, bolehla singgah menjamu selera ye dak?

p/s: agak-agak tokey kedai bagi diskaun tak lepas aku promote lebih-lebih ni?


26 comments:

ejai_ej said...

adeh.. udang tu wat aku kecur air liur.. deng!!! biler nak belanje aku makan nih zan?

yangyuyu said...

poket tebal penuh duit raya la tu...hehe...

afzan said...

ejai: milo ais pun tak terbelanja lagi inikan pula raja udang ni? haissh!

afzan said...

ummie: poket rizmi mmg tebal. poket bapak dia dah kering, keluar je duit bg kat anak2 sedara

NM02 said...

terliur kite

syamimi omar said...

terliur tgok asam pedas~ kena cari kdai ni jga ni

Nurr Kasih said...

kecor air liur..huhu.

Alif Amin Othman said...

cilake, rupanya didi sengkeh gua time makan.

adrenalina said...

laparnyer hehehe

afzan said...

NM02: jangan kata awak, aku pun terliur jugak ni. adeh!

afzan said...

syamimi: yes, kena carik jangan tak carik. makan ngan family mmg masuk!

nurr: apa lai nurr, turunla melaka weekend ni. bukan jauh mana pun

afzan said...

adek: itu dia nak ambil gamborla. kan mak provoke soh hantor kat mira & long. hahahaha!

~najwa~ said...

memang power da rangers la asam pedas tu!!

lamanya tak ke melaka, kalau sampai, akan ku jejak ini kedai ;))

Faaein Talip Roy said...

Asam pedas Melaka memang terbaik!!.. haha.. ari ni mak aye pun masak asam pedas.. ikan pari masak asam pedas... perghh.. menyelerakan.. ^^,

afzan said...

adrenalin: tgk gambor udang tu mmg buat kita lapar

najwa: amboih dah pasang angan-angan nampak. habiskan pantang dulu yer..

afzan said...

faaein: tu la pasal. melaka mmg femes ngan asam pedas. dan-dan aku terjebak sekali. hahaha

bjay69 said...

leleh....

Lawsonia said...

yeke asam pedas trbaik??cik nanato kata asam pedas utm lg terbaik...2kali dia ajak mkn kat situ minggu ni...hahah...

iKhRam said...

mai jemput datg umah pulak
rasa mak ikhram masak gulai udang masak cili api.. huhuhu

afzan said...

tikaleh: nanato nak kawn ngan org melaka la tu. tu yang suka bangat ngat asam pedas skang. cis!

afzan said...

ikhram: insyaAllah. ni ajak main-main ke ajak-ajak ayam ni?haha

i am S!L4H.. said...

mmg nala lah. haha

wowww udang sedap nye, msk cili api plak tu. meleleh. ~~~

HudaSaffry said...

Hok baju meroh kat gambor atas sekali tu macam muka cik Johari depan rumoh kawah. Nama betol dia Idzhar rasanya. Hehe

afzan said...

yup pakcik zahar kitorang panggil. org kuat KRT Lipis. peh aok dok gua ye huda?

HudaSaffry said...

Oo, panggil pcik Zahar. Kome panggil cik Johari. Yep yep, Gua mari :D

afzan said...

peh banyak nama pakcik zahar ni yek. berubah mengikut persekitaran!