Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Birdies

Posted by afzan On Sunday, January 09, 2011 26 comments


burung-burung ni tengah asyik membersihkan diri masing-masing. tidak menghiraukan keadaan sekeliling. yang penting mereka perlu nampak segak demi para pengunjung




aku datang pada  waktu silap ke? semuanya pakat-pakat takmo pandang kamera. cis!




yang ini pun sama. membelakangi aku. tak boleh jadi ni, aku mesti bertindak mencari gambar muka burung. tidak boleh tidak.




finally, here he goes. you really make my day. aku berjaya juga merakam gambar burung yang sedang memandang kamera. agak-agak boleh jadi model churchurp tak? kaler dah hampir sama, jambul pun ada.

p/s: sebenarnya aku takde idea nak post apa. mungkin ini dapat mengembirakan para pembaca tegar blog ni. terima kasih :)

26 comments:

i am S!L4H.. said...

die x nk tgok sbb malu kot...hahahha
aishh apsal gmba lawa2 ni...btol2 cuci mate ni..
x pe la pkcik,at least pkcik x de idea leh tepek gamba2 pkcik tgkap tu..silah??huwaaaaa

Izan Ishak said...

burung2 tu sume merajuk lah tu. seb baik yg last tu sudi pandang kamera. nak jadi model gitu kan...heheheh

~najwa~ said...

last picture tu memang cantek. dah nama pun haiwan, mana nak dengar kata...eheheh.

NuSaNa NoSa 91 said...

alaa.. diorg ni xfotogenik kot.. tehehehee~ ^_^

perghhh~ burung tu kaler biru la.. unik~ jrg jumpa tuh.. sure churp2 kejar nk wat model diorg nnti.. gaya cm fotogenik je burung biru tuh.. hua3~ ^_^

afzan said...

silah: kalau silah takde idea lagi senang, merapu je barang serangkap dua, dah tekan butang publish :)

afzan said...

izan: merajuk? haha, merajuk kerna apa eh?

najwa: ada juga haiwan yang dengar kata, mr krab misalnya. kalau patrik the star, boleh tolak tepi

afzan said...

nusana: gaya tu penting, churp2 kejar atau tak itu lain cerita

i am S!L4H.. said...

nak merapu pon x reti sgt....kang kne hentam plak..
bole ke serangkap 2 je pkcik?heee

adrenalina said...

burung yg last skali jugak yg paling ensem...yg lain semua "malu-malu burung" ek???? mmg cantik

adek dah besar said...

minggu depan punya entri snap gambar wira pulak pakcik!

iKhRam said...

sebagai pengunjung.. saya begitu gembira.. bila kerap memikirkan perihal diri dan manusia..

nak jugak rehat2kan diri melihatkan keindahan haiwan yang diciptakan tuhan..

terima kasih mr afzan

afzan said...

adrenalina: amboih dapat perumpamaan baru ni, 'malu-malu burung'. pasni kucing tak femes lagi la hendaknya

afzan said...

adek: ah, aku bukan budak wira macam ko! haha. bila nak rewang-rewang dengan wira ni

Mr. TN_SkY said...

wah..tengah2 xde idea pun..tpi ini memang nice entry! hehe..terpegun tgk burung2 yg cntik =_=...

ejai_ej said...

hahahha.. burung tu semua malu bro.. kalo die tanyang muka die pon.. sure ko tak kasik die royalti kan. hahahhaha...

Nurr Kasih said...

cantik btl color burung last tu biru turquoise..spt biasa pic lawa2 :)

yangyuyu said...

comei comei semua...

Isteri Yang Comel said...

suker gambo2 nie bleh buat walpaper

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kalaulah dapat jumpa burung cenderawasih; mesti seronok kan ?

TiKa LEh said...

sgt cntik brg2 ni..kalo bela, memg untung..boleh dpt kereta sbijik..

afzan said...

Mr. tn_sky: hehe setakat merapu meraban tu bolehla sikit2..

ejai: royalti? aku pun tak dapat royalti beb highlight tempat2 percutian kat malaysia ni. hahaha! tapi takdeapahal, aku buat sebab nak spreadkan info. itu je

afzan said...

nur: thanks, mesti u minat turquoise kan? apa lagi tema raya tahun ni boleh buat kaler tu

yangyuyu: thanks :)

afzan said...

kak rin: burung cenderawasih tu macam mana eh bentuknya? keh tak pernah tgk. keh failed bab2 ingat muka burung ni. haha!

So Shy Lady said...

smua tak de mood. yes, d last pic is tbaikk

bukan photographer said...

sesuai sgt jadi model churp2 tu

afzan said...

shy lady: macam mana nak ada mood, timing tak betul. semua tengah kekenyangan