Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lotus Desaru: The Waterpark

Posted by afzan On Sunday, July 10, 2011 10 comments

sambungan...
Lepas je mengisi perut terus je bersiap-siap nak pergi main air kat waterpark. sebenarnya ni la tujuan utama datang sini. cuma nak main kat waterpark sambil-sambil lepak kat pantai. kesian Ralfi (nama rizmi diambil dari cerita Rio - burung yang nama rafael) dah lama nak main air katanya. last time gi waterpark taun lepas, kat bukit gambang resort city (BGRC). sampai-sampai terus tak dok diam ralfi. terus nak terjun kolam. bertuah punya ralfi!



Waterslide, walaupun takla semeriah kat BGRC, tapi kira okla. tapi yang tak oknya ralfi takmo main sorang-sorang. terpaksala ibunya sliding bersama-sama. aku sempat naik benda alah ni sekali je, pastu terus rizmi tak mau main lagi. haha!



Beware of coconut falls! ni kalau jatuh tepat-tepat atas kepala ni boleh concussion ni. rizmi memang tak mau dok bawah ni. takut katanya.



awat gambar rizmi takde? biasala, kalau rizmi bergambar mesti ibunya ada sekali. so tak boleh dimuatnaik atas faktor-faktor keselamatan. haha. tengok gambar anak mat salleh apa salahnya ye dak?



actually kolam ni bersambng dengan lazy river. saper-saper rasa nak rasa lazy river tu macam mana, bolehla sewa pelampung. memang seronok kalau naik sorang-sorang. kala naik berdua seksa jadinya. aku berapa kali terbalik pelampung naik ngan rizmi. merasa jugakla minum air barang dua tiga teguk. rizmi tak terkecuali.cis!



lengang - macam ni barula bercuti ye dak? tak perlu bersesak-sesak. tenang je. tapi kadang-kadang tu boring jugak, tak dapat tengok gelagat orang. cis banyak songeh pulak!



ralfie yang dah berkedut-kedut tangan tapi masih tak mau naik lagi. esok pagi terpaksa bawak dia main kat sini lagi sebelum check-out.


bersambung lagi? ceh..

10 comments:

Wanie said...

best2 ade waterpark dalam ni..

budak2 seronk la dapat main air ni..:)

i am S!L4H.. said...

hehe. bese la bdk2 bile dpt air. eh tp x bdk pon bole jd cmtu bile nmpk air. lalalala. sape la tu

iKhRam said...

walaupun rizmi bertukar menjadi ralfi.. dia tetap comel bila di taman tema air!!

Lawsonia said...

hahah..Ralfi ni nama yg keberapa tu???byk btol nama rizmi.benitez xmau ke??hahah.nama dedek jugak paling suka dgr..heheh

belog|amiyo said...

cantik-cantik lah gambar :)

Nurr Kasih said...

seronoknya bercuti..best plk tu xramai org hehe

eda_ej said...

sonoknye.. nak ajak mr ejai gak la.. hehehhe...

afzan said...

wanie: jangan kata mak budak, bapak dan mak budak pun seronok jugak

silah: kamula tu. ye dak?

afzan said...

ikhram: rafli tu semperna nama rafael dalam citer rio

tikaleh: nama ntak ke berapa ntah. banyak version nama dedek ni

afzan said...

eda_ej: bawak jangan tak bawak :)

nurr: yup masa org takde mmg best. tak serabut kepala