Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Warna malam Diwali

Posted by afzan On Monday, November 08, 2010 23 comments


tunggu punya tunggu punya tunggu, orang bakar bunga api tak muncul-muncul. adeh!




lepas jam 12.00 tengah malam barula diorang start menconteng langit. cis, macam menyambut merdekala pulak lepas countdown baru orang bakar! buat penat aku tunggu seawal isyak!




asap dah menyelubungi segenap pelusuk troposphere. mungkin ini adalah salah satu punca jerebu melanda negara baru-baru ni ye dak? hahaha.

23 comments:

rara :) said...

pemandangan nya sangat cntk,
oh fireworks!
HEHE

:: Zanna :: said...

Cantiknya :)

i am S!L4H.. said...

haha awl nye pkcik tggu...
hehe

me3rma said...

suke3..maen shutter speed..yang sytle nie saya belum try..hee..kalu tak tawu bley tanya mr.afzan rite..

afzan said...

rara: kalau dapat bunga api merdeka/tahun baru lagi menarik agaknya! dia punya bentuk lain macam

afzan said...

silah: ingatkan macam org kita, lepas maghrib dah start menconteng langit!

afzan said...

me3rma: yup set shutter mode, tapi kadang-kadang aperture mode pun boleh jugak :)

Nurr Kasih said...

cantik..x pernah lagi amik pic fireworks ni..tggu mlm tahun baru msti lagi meriah bunga apinya :)

teratakindah said...

nice bro!!!! kalo saya suke guna shutter "bulb" utk amik pic fireworks nie...

iKhRam said...

selain warna yg cantik.. bunyi2 gedebam gedebom tu pun best kan??

relevan said...

Sungguh menarik gambo ni Afzan..

Sasa Al-Sharif said...

alahai, tak meriah sangat la firework diorang tu. kalau banyak mesti best.. tapi pemandangan sekeliling cun

afzan said...

nurr: kalau malam tahun baru, segala mak bapak bunga api keluar. takut penat jari memetik je

afzan said...

teratakindah: bulb? lama la pulak nak tunggu. boleh abis rokok sebatang. haha

afzan said...

ikram: kalau boleh rakam sound effect, dah lama aku rakam. tapi bunyi dentum-dentam kol 12.00pagi tu yg tak berapa syok tu. anak-anak nak tido

afzan said...

relevan & zana : thanks mate! :)

PhotoGraphic said...

waa..bestny tgk firework....lg2 kalau dpt abik gmbr :)

N A N a t O said...

siyes cantik babe..klu xde atap menganggu lagi cantik rs nyer...

si biskut said...

kalau banyak2 kan lagi meriah..tapi shoot pon ok.cantik menarik tertarik...mungkin bunga api ini lar penyebab gunung merapi meletus...huahua

Izan Ishak said...

cantik nyaaa... amik dari beranda rumah ye?

malam deepavali baru ni kebetulan kami lalu kaw rumah india...habis berdentum2 main mercun segala macam...meriah betul~~

afzan said...

photographic: yup, tapi kena bgantung pada tempat yang kita dok juga

afzan said...

izan: taklah rumah saya takde balkoni. ambil di sebalik jeriji besi ni. kat tingkap rumah. malas nak kuar, nanti org kata skodeng pula

nana: takleh buat apa, nak nampak atap ke atau nampak grille?

afzan said...

biskut: kiri, kanan, belakang ada org bakar, tapi sbb dah set lensa kat depan tu yang takleh buat apa tu. haha