Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Aktiviti pertama 2011

Posted by afzan On Sunday, January 02, 2011 24 comments




Tahun baru kali ni aku tak berkesempatan nak ambil gambar bungan api. bukan apa, malam di ambang tahun baru tu aku hanya berada di rumah bersama keluarga. lagi syok begitu dari berasak-asak di tempat orang yang ramai. apa-apapun, hari esoknya aku memulakan aktiviti pertama 2011 dengan berkelah di air terjun. haha! air terjun mana? cuba teka, mana tau betul. jawapannya di entry akan datang :)

SELAMAT TAHUN BARU 2011  

24 comments:

MyZone~theUn4given said...

nice snap...:)

i am S!L4H.. said...

pkcik...cmtiknye gmba air tejun ni...heee
ha nak teka,klo btol bg hdiah thun 2011..lalalalala~
air tejun kt kota tinggi..kn2??yeahhhhh

i am S!L4H.. said...

mne lg gmba?x kn 1 je..heeee

N A N a t O said...

wow..tekaan tepat....

TiKa LEh said...

air trjun kota tinggi...mau hadiah..hahah

afzan said...

silah: tilikan kamu kali ini memang tepat. penah pergi ke? sekilas air je, dah tau air terjun di mana

afzan said...

tika leh: hadiah boleh claim kat nana pagi esok :) nasi lemak rasanya takde apahal. dia pun rasanya dah masuk claims imrec

Nurr Kasih said...

wah bestnya pegi air terjun buat slow shutter.. cantik..mulus je air..bagi exif sekali :)

white rose said...

air terjun?
hahaha...

tak mau teka...

aku nak gelak je...

i am S!L4H.. said...

pkcik..ehee sy tau sbb sy ad bce entry kak nadz..die cte psl kota tggi,ade air tejun...silah mcm pnah nmpk..heheee
n pkcik ad komen kt ctu nk try usha tmpt tu..kannnnnnnn
x pnah pegi pon..T____T

iKhRam said...

ulu bendul kot??? hahaha
semangat negeri sembilan nie..

kalau tak pun lata kinjang...
hahaha

iKhRam said...

alamak.. salah.. rupa2nya air tejun kota tinggi.. maaf.. ikhram tak pernah pegi ke sana.. huhuh

Mr. TN_SkY said...

wah..lawa siot tempat nie..=_=..xajak pun pegi? ahaha

adek dah besar said...

pakcik.berapa jam nak gi kota tinggi?

sahaya nak bawa roro sahaya lah.

mulus airnya. tolong ajarin ya pak cik.

afzan said...

nurr: exif? pakai slow shutter je. tapi janganla slow sangat. takut overexposed nanti

afzan said...

white rose: awat tetiba nak gelak ni? geli hati nampak

afzan said...

ikhram: tula, semangat negori sangat menebal dalam diri anda :)

adek: amboih, bawak roro? jangan ada video leaks lagi sudahla. cukup dengan lubuk tupah je

nadzirah aqilah said...

air terjun kota tinggi??? hahaha.. teka je...

afzan said...

nadzirah: spot on nadz :)

ejai_ej said...

jam berapa ko amek nih bro?? shutter speed baper? huhuhu,... jeles2... kota tinggi??? dah lama aku tak ge saner.. huhuhuh

afzan said...

aku amik di kala tengah hari. masa tu hujan sedang gerimis. tu yang langit tak berapa nak cerah tu

ejai_ej said...

sempoiiii... aku ader azam nak wat cam ner.. tp selalu timing tak kener.. sure jd over expose.

afzan said...

set shutter mode. dalam 1/15 lebih kurang. jangan rendah sangat. itu pun aku try error je. jadik aku suka, tak jadi aku tepuk dahi. haha

Shatra said...

Wow..apa lg rupanya yg lebih cantik..tahniah bro..boleh buat cover DCM on Feb nanti ni..n mohon maaf klu sya beri cadangan yaa...bukannya apa just memudahkan kami2 yg dtg melihat foto cantik2 bro..1. tlg buat no urutan foto, 2.EXIF foto ya...tu ja..sya budak baru belajar...nak belajar lg ni..tq