Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

93? - Penangan buku biru!

Posted by afzan On Tuesday, January 04, 2011 25 comments


No aku : 2130, currently serving : 2037! pehh, kalau congak-congak, dekat seratus jugak ni depan aku. ni la penangan buku biru dalam kata lain ASB pada awal-awal tahun ni. semua pakat-pakat nak update buku tengok berapa dapat. kalau bukan kerana aku nak bayar bill kad kredit yang due 2 hari lagi, memang dah lama aku blah. tapi apakan daya, aku PASRAH! memang aku membazir sebahagian hidup aku hari ini. ceh!

p/s: amboih senyum nampak, taula dapat banyak dividen tahun ni. paling kurang sebulan gaji ye dak?

25 comments:

pan said...

rajin nye tunggu..bagus2..byk sgt ker dividen?

afzan said...

pan: tunggu bukan sbb nak update sangat buku biru nih. tapi sbb nak bayar bil kat kredit. tu yg terpaksa pasrah tu!

white rose said...

aku pelik la nape letak "TING" kat depan buku tu?

sedangkan orang zaman sekarang tak maen la simpang duit syiling berkupang- kupang...

semuanya duit2 beso yang xde bunyi tapi tebal ade...

i am S!L4H.. said...

yeyey..pkcik nk wat open table...*tbe2..hahahh

MonizaM said...

wow! hujung tahun kutip dividen.. blh lah menderma pada yg memerlukan mcm aku nih hehe

Mr. TN_SkY said...

ahahah:-D..kompom ramai g YES..hee

NOOR FATIN said...

byknyaa.. pnat tggu tu..huhu

adek dah besar said...

hulur hulur la ke kome sikit.

adek dah besar said...

hulur hulur la ke kome sikit.

aNa d'sKoDenG said...

wahhh..konpem manyak nii.....

iKhRam said...

berapa la sebulan gaji mr afzan ni ek...

tgah congak2 ni.. hahaha

afzan said...

white rose: tu trademark namanya. bab kata tag line buku biru zaman dolu-dolu : "sikit-sikit lama-lama jadi bukit"

silah: open table? buleh, buleh banyak table yang tgh dok open ni :)

afzan said...

nizam: kalau namanya kerja PETRONAS, memang dah tak pandang dividen ASB ni. yela. bonus petronas pun dah 5,6 kali ganda lagi tinggi. ye dak?

Mr TN-sky: tak ramai yang YES. sebab by the time dividen kuar YES dah abis. haha!

afzan said...

adek: hulur? nanti awok buat blanja roro ape cer?kah kah kah

Izan Ishak said...

wahhh...sebulan gaji tu sudah pasti kan..kan..

tp bab menunggu tu mmg berjanggut tuh.

ejai_ej said...

hohoho.. kayer2... blanje aku body seketol boleh afzan? hahahahha

yangyuyu said...

sy pun nak kuar duit gak tp buku hilang camne nih

NuSaNa NoSa 91 said...

wahahahaha~ xpe la klu beratur pnjg sbb pulangannya berbaloi.. ^_^

afzan said...

ikhram: amboih rajin mencongak skang :)

afzan said...

izan: bergantung jugak. kalau banyak, banyakla dapat. yang tak tahannya nak menunggu bagai tula

afzan said...

ejai: body? perghh belum apa2 dah mintak body ni. tak sempatla asb aku nak beranak pinak

ejai_ej said...

hahahaha.. try luck je bro.. maner la tau kot2 ko termakan dengan pujukan dan rayuan manja gedik aku nih.. tup2.. ader posmen hantar dee tiga ratus kat aku kan.. hahahahhaha.. bangun jai bangun.. haish.. mimpi lagi budak nih.. haish... hahahahhaha

Isteri Yang Comel said...

LAMA TAK KE SINI..... BEST LAGI TAK AIR TERJUN NIE...

sarah abadan said...

wahh saye blom update ASB saye lagi...aduii terlupe plak...

afzan said...

sarah: dah boleh start check ni. dah mula berkira-kira nampak!