Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pagi raya di perantauan

Posted by afzan On Monday, September 20, 2010 8 comments

Chewah..tajuk dah gempak. ingat betulla beraya kat oversea. last-last over the bridge je.cis! hahaha. ayat mula kenala gempak, first impression tu penting orang kata. tapi memang betul pun, tak tipu. raya tahun ni memang beraya kat perantauan - kampung wife. sistem gilir le katakan. barula adil dan saksama. tahun depan kampung keh pulok (aceh.. tetiba je keluar loghat lepih!)

disebabkan aku hari ni malas nak pungpang-pungpang lebih-lebih, ni aku tunjukkan sedikit sebanyak kenangan beraya di kampung bini aku.


tu dia anak buah aku. ni tak termasuk 5 lagi yang tak sampai lagi dan 1 yang tengah dok merajuk. bayangkanla satu kepala RM10. boleh pecah tabung jugak gayanya



family wife aku. maaf ye, kelima-lima "anak dara" ni dah berpunya. tinggal tiga orang bujang kat atas tu yang masih available. aik yang si kecik duduk ngan atuk tu cam kenal je sapa.



geng-geng menantu yang suka menghabiskan beras bila balik kampung. hahahaha! tengok perut pun dah tau. amboi kerusi cam kerusi penyimpan mohor besar raja-raja je nak wat announcement raya



bergambar dengan pasangan masing-masing. klasik! aisheh.. rizmi masih lagi tidak berganjak. cayalah..



bila semua di satukan. macam tak muat je frame ni. last-last aku gak yang tertinggal.. ni antara koleksi aksi selamba yang berjaya dipraktikkan. cuba kira berapa jumlah peace yang berjaya di spot?



bilamana anak-anak dah besar panjang. senang sikit nak jaga. tak migrain, ye dak?



geng berbaju merah. amboi merah mak ngah! yang paling obvious kat situ, songkok tinggi tak hengat, memang art!



amboi penuh je angpow kat poket tu pok cham. pasni bersiap sedia untuk di pow oleh anak-anak buah



ni apa kes tak habis merajuk lagi ke uyin? si emak yang terpaksa buat senyum ketat. dalam hati punyala menyirap. haha



tiga dara pingitan. amboi kak long senyum sampai ke telinga. mula-mula malu nak bergambar. tapi bila dah dapat, amboi~~

p/s: petang raya kedua akhirnya dapat jugak aku merasa beraya di rumah kuning!

8 comments:

TiKa LEh said...

wah, rizmi cucu paling muda ke??hoho..selamat hari raya..

afzan said...

amboi tika leh, lama tak nampak? aku syak mesti ko dah keje ni. ye dak?

NURIKSAN said...

beso tul kuarga yerk...meriah!!!

afzan said...

keluarga je besar. tapi badan sorang-sorang kurus keding

AngahSayang2314 said...

kenapa afzan punya keluarga tak ada lak 3 beranak?? malu yerrrrrrrrr

afzan said...

bukan malu. cuma masih tercari-cari gambar yang sesuai untuk kami bertiga. mungkin tak lama lagi adala

Hazwan said...

keluraga bahagia

AngahSayang2314 said...

afzan tak pe la bermaaf2an la kita yerrrrrr