Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

aku, dia & lensa

Viscaria II Pulai Indah, Petang-petang

Posted by afzan On Sunday, June 09, 2013 10 comments


"Daddy, jom main taman", ajak rizmi seraya menggenggam tanganku erat-erat tanda bersungguh. aku menyuruhnya menunggu sekejap, sebab kacang yang tengah aku goreng masih belum masuk kicap. hari ni tak macam biasa, tak ramai yang main kat sini. ok jugak, boleh dia melompat sana melompat sini tanpa gangguan. aku, macam biasa buat workout sebarang dua dengan beberapa facilities yang disediakan kat taman tu.

Tulisan Tangan Seorang Anak

Posted by afzan On Friday, May 10, 2013 5 comments


Bilamana anak dah reti mengeja & menulis nama mereka, tak ke kembang hidung aokme jadinya? syabas rizmi. "kenapa rizmi tak tulis nama penuh?.." "ala, panjang sangat.. nanti rizmi penat!..". Rasa bersalah pulak daftar namanya yang makan sebatu juga panjang dia.

Hepi Besday Haifa & Rizmi

Posted by afzan On Thursday, May 02, 2013 3 comments


"Daddy, hari ni besday rizmi kan? Mi nak cake baked cheese tau, tak nak new york, rasa oren!!"  Pagi-pagi dah reminds suruh beli cake untuk dia. bukan tak selalu makan, tapi setiap minggu aku kena "pow" kat SR untuk beli kek kat dia. 



Nasib baikla ada sebiji yang tinggal tadi. kalau tak jenuh nak cari macam bulan lepas. mula-mula cari kat jusco taman u, takde, pastu gi kat SR medini, pun takde jugak. Esoknya balik lipis carik kat SR lipis, pun takde jugak!! tarik muka dia dua hari tu.

p/s: peh, orang lepeh skang dah maju.. mengeteh kat Secret Recipe ye aokme skang ni. baler!