Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penangan Durian Crepe

Posted by afzan On Sunday, December 16, 2012 8 comments


semenjak dua ni, scenes DC (durian crepe) makin menjadi-jadi. sana orang cerita DC. sini DC, situ DC. pendek kata mana-mana pun sibuk pasal DC. taula musim durian tengah lebat, maka senangla aokme nak dapat durian ye dak? DC ni biasa-biasa je bagi aku yang tak berapa nak minat durian ni. tapi dah 5-6 kali jugakla beli benda ni.

p/s: teringat masa first time abah aku makan DC ni 6 minggu lepas, dia dengan selamber buang kulit kaler kuning (crepe) tu. dia ingat tisu.kadang-kadang lawak jugak abah aku ni.hehehe.

8 comments:

Jαnnαhツ said...

durian crepe memang jadi sensation skang nie eh? huhu. actually bukan semua durian crepe sedap. ada yang tak berapa sedap sebab isi durian tak fresh and the crepe is too thick. hoohoo...

MommyRizmi said...

yup..memang btol..tak semua durain crepe sedap..

tapi yang ni mmg sedap..thumbs up..yg buat anak murid cikgu zalina, chef Bzee bakery..

http://www.utusan.com.my/utusan/Keluarga/20121207/ke_01/Penangan-durian-crepe-pavlova

sedapnya durian crepe..balik jb bln 1 ni mau beli lagi..

ildaf_abetorieus said...

Nok lgi...

adrenalina said...

wah...mmg saper2 yg minat durian pasti suka durian crepe ni... saya dh mkn setelah semua org kat alam maya ni duk meng wara warakan kesedpan durian crepe

afzan said...

mommy rizmi: me preferred the one that sold at masjid taman u. krim dia ehem :)

jannah: yes, and the ingredients are not appropriate after all :)

Alin Marlini said...

SEHINGGA HARI INI MASH BELUM TRY LAGIK

Busyra Bt Takiyudin said...

bnyak yg ckp pasal ni.. hehe.. teringin nak rasa.. belum cuba lagi/.

Tuan Cimot said...

susah nk jmpa DC yg perfect..stkt ni suka yg kat tmn tampoi indah..coz durian dia byk n memg mcm mkn durian btol..but kulitnya tebal sikit..hoho