Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Spacerail Roller Coaster

Posted by afzan On Sunday, June 24, 2012 6 comments


Nama sikit punya panjang dan berbunga-bunga. naik roller coaster ke? benda alah ni macam marble run jugak. cuma kali ni version dia lain sikit. instead of marble bergerak on horizontal line, kali ni dia boleh berpusing upside down. sebijik macam roller coaster jugakla. dah lama rizmi mengidam nakkan benda ni. sejak dia terjebak ngan youtube. acap kali tengok mesti suruh beli. bukan murah dia punya harga. tapi sebab anak, poket nipis pun takpe.



spacerail level 4 mempunyai rail sepanjang 26m. ni kalau camtum panjang ni boleh dapat dari living hall ke wet kichen dia punya panjang. actually aku nak beli level 1 punya, tapi sebab takde stok terpaka beli level 4. harap tak payah nak assemble nanti.



unboxing spacerail. ni antara part-part yang aku kena cantum nanti. dia punya manual fully chinese. ada sikit-sikit english. harap-harap aku bolehla faham sikit2 nanti



setelah berhempas pulas dari magrib membawa ke jam 2 pagi, akhirnya aku berjaya gak pasang benda ni. punyalah pasah nak pasang especially rails kaler putih tu. naik melecet jari aku dibuatnya. sebab aku takmo membazir bateri, aku sambung je dengan power adapter. tu yang nampak klip buaya hitam ngan merah tu.



time to play :)

p/s: kalau nak tgk macam mana spacerail ni working bolehla tgk kat youtube.

6 comments:

adrenalina said...

mmg leh dpt anugerah bapak mithali nih hehehe....

~Beb~ said...

Ini bkn tok ank.. Klu aku Mmg kami laki bini yg leka.. Huhuhu..

MommyRizmi said...

utk anak, poket nipis pun takpe..abis, utk bini?isk..isk..

afzan said...

adrenalina: kalaula boleh dapat anugerah tu

beb: tapi leka sekejap je rasanya

yayang: bini? erk erk erk..

Alif Amin Othman said...

Gua yakin, kalau bawak balik ke Kampung di Lipis nuh, Atuk dia siap ambik EL besok kerja. Ralitnya mengalahkan budak budak.

afzan said...

aok jangan macam-macam nak suruh gua bawak bende ni naik keretapi!