Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hobi baru

Posted by afzan On Tuesday, June 26, 2012 12 comments



ralit main nampak. lepas ni handphone ngan laptop aku dah tak jadi mangsa lagila. dulu pantang malam mesti ngecek nak guna laptop+hp untuk tgk youtube atau main games.

Spacerail Roller Coaster

Posted by afzan On Sunday, June 24, 2012 6 comments


Nama sikit punya panjang dan berbunga-bunga. naik roller coaster ke? benda alah ni macam marble run jugak. cuma kali ni version dia lain sikit. instead of marble bergerak on horizontal line, kali ni dia boleh berpusing upside down. sebijik macam roller coaster jugakla. dah lama rizmi mengidam nakkan benda ni. sejak dia terjebak ngan youtube. acap kali tengok mesti suruh beli. bukan murah dia punya harga. tapi sebab anak, poket nipis pun takpe.



spacerail level 4 mempunyai rail sepanjang 26m. ni kalau camtum panjang ni boleh dapat dari living hall ke wet kichen dia punya panjang. actually aku nak beli level 1 punya, tapi sebab takde stok terpaka beli level 4. harap tak payah nak assemble nanti.



unboxing spacerail. ni antara part-part yang aku kena cantum nanti. dia punya manual fully chinese. ada sikit-sikit english. harap-harap aku bolehla faham sikit2 nanti



setelah berhempas pulas dari magrib membawa ke jam 2 pagi, akhirnya aku berjaya gak pasang benda ni. punyalah pasah nak pasang especially rails kaler putih tu. naik melecet jari aku dibuatnya. sebab aku takmo membazir bateri, aku sambung je dengan power adapter. tu yang nampak klip buaya hitam ngan merah tu.



time to play :)

p/s: kalau nak tgk macam mana spacerail ni working bolehla tgk kat youtube.

Hepi Besday Yayang!

Posted by afzan On Monday, June 18, 2012 4 comments



Hepi besday sayang. kesian dia, besday kali ni celebrate sorang-sorang nun jauh di kubang kerian. rindu kamu & haifa. yosh lagi 11.5 bulan je until you return back to johor :(


p/s: dah lama aku tak blogging sbb sibuk dgn thesis. rupa-rupanya dah berwajah baru yek. rasa janggal pulak nak guna!