Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ruins of St. Paul - Macau

Posted by afzan On Monday, February 20, 2012 8 comments


Last time aku ada sentuh pasal St. Paul kat melaka. aku ingat cerita tu habis kat situ je. rupanya sangkaan aku meleset jauh - bila aku jejakan kaki kat Macau, pun ada jugak St. Paul Ruins rupanya. jangan tak tau, Jalan Melaka pun ada kat Macau yer, namanya Road de Malacca. peh!



kalau tengok memang ada iras-iras sikitla senibinanya dengan yg kat melaka nun. kata data dari architecture yang sama ye dak?


 
kalau tak silap aku pintu depan ni je yang tinggal. yang dalam-dalam dah runtuh. nama pun ruins of st paul ye dak? tapi aku takdela plak sampai nak masuk dalam. sebab masa sampai tu dah nak berbuka puasa. so kena cepat-cepat cari kedai untuk berbuka.



agak-agak kalau mata korang power bolehla baca latar belakang bangunan ni. mata aku terlebih power, tu yang kena pakai spek tu.



kusyuk akak ni ambil gambar. sampai tak toleh kiri kanan


p/s: pusing punya pusing punya pusing takde pun kedai makan yang halal. penat berjalan satu hal. tadi berbuka minum air kosong je. last sekali masuk super market pastu carik meggi. luckily ada megi yang diorang import dari malaysia. berbuka makan megi jela aku hari tu + makan oreo. nasib badan :)

8 comments:

Anonymous said...

St Paul tue da 3 kali terbakor.... Ucop wheelchair yg bakor

Rtp Farra Arisha said...

wow.

Papa Mifz said...

takpo la..janji berisi perut tu kan...:)

eyqa amin said...

untung dapat berjalan samapi ke negara luar :))

Fabulous Me said...

Kawan, nnti cite more n more nah? Nk info.. Pegi x pat. Infos pon jadik!

c'axoera ヅ said...

kat mana ni baii....nnti ko...mggu depan aku nak gi hatyai heheheh

afzan said...

chootz: ko kat hatyai ke ni? ke pergi selatan thailand je? hahaha

FM: orait bos!

afzan said...

eyqa: untung sabut timbul. untung batu tenggelam. untung aku leh gi macau.