Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Fisha & Razif : Akad Nikah

Posted by afzan On Monday, February 13, 2012 7 comments


Sabtu lepas aku & keluarga menghala ke ulu yam untuk meramaikan majlis perkahwinan adik ipar aku, ajib dengan gadis pilihan dia. aku macam biasa ambil gambar lebih kurang sebab seperti biasa jugakla hero aku dok mengekor ke mana sahaja aku pergi.



Haila bakal pengantin, boleh pulak sehari sebelum majlis rambut tak gunting bagai. dah kena marah ngan kakak-kakak baru sibuk nak potong rambut ye ajib?



mak andam ni memang terkenal dalam family wifeku kalau bab-bab touch up muka orang ni. tapi tak boleh lawan anak diala uyin - baru darjah dua tapi mak aih dia punya skill make up kalah bini aku.



boleh tahan jugak ko yek jib guna lipstick!



dah bersiap sedia untuk babak pertama kejadian hari tu - akad nikah



sekali aku tengok ada gaya Do (watak p.ramlee dalam filem laksamana doremi) pula lagaknya dengan tikar terbangnya.



pengantin perempuan buat kali pertama dipertontonkan. akak sebelah tuh orange sungguh :)



majlis akad pun bermula. steadylah ayah pengantin perempuan, dia sendiri nak akadkan untuk anaknya.



tandatangan diturunkan tanda sudah rasmi menjadi suami orang. lepas ni no more dota la yek ajib. kang bini merajuk boleh buat tidur luar malam nanti.



"Psst, hebat eh suami ko jawab tiga patah perkataan je (aku terima nikahnya). terus sah!"



anak sapala yang selalu buli rizmi ni. jangan kata rizmi abang & kakaknya pun surrender dibuatnya.



dengar cerita pengantin laki menangis masa baca taklik. sempat rakam ke pokcham? boleh buat modal cerita masa kenduri kat jengka nanti ni.



ajib solat sunat selepas berjaya mengharungi babak pertama. malam pertama tunggu malam karang. jangan nak gelojoh sangat.



patutla aku hari ni tak berapa nak ada ekor. rupanya budak ni masa orang tengah sibuk nak akad nikah dia boleh pulak sibuk dengan gamenya. pastu tau pulak dok kat penjuru sana.



ni apesal mak dara ada kat sini sekali ni? haish, kacau daun beter! ingat nak ambil gambar geng-geng dara je. 


7 comments:

MommyRizmi said...

pakai lipstick pun blh berkerut dahi, mata terpejam2..kehkehkeh..

eh,u tak perasan ke, muka i mcm anak2 dara...hehehe...

afzan said...

ok sbb u 1st komentar, u memang muka anak dara. malah awet muda lagi. :)

c'axoera ヅ said...

heheh aku hengat ko kawen lagi :p

Fabulous Me said...

Hahahhha sabau je la pesanan utk mlm pertama tuh. Ceh. Bg chan laaaa

Tuan Cimot said...

lawak muka time pakai lipstik tu..heheheh

LadyD said...

macam2 gaya ko snap...untung la dak kecik tu dgn enpon beserta game, kalau idak, bikin ribut je..

afzan said...

chootz: melampau ko punya imaginasi!

FM: mana boleh bagi can!

tikaleh: amboih sengeh lebar nampak