Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penangan Sate Gelang Patah

Posted by afzan On Friday, January 06, 2012 15 comments



Aku rasa setakat ni, inila antara sate yang paling mantap aku pernah makan selain dari sate kat tangkak (sate babat). dia punya rasa memang terangkat habis - cukupla rempah ratus orang kabor. dulu orang mesohor sangat ngan sate haji samuri. tapi bagi aku sate hj samuri/kajang tu biasa-biasa je, takla sedap mana pun. keras je lebih! setiap hari selasa petang, mesti aku singgah pasar malam gelang patah semata-mata nak beli sate ni! peh, minggu depan nak kena beli lagi ni. nak makan sate, nak makan sate...!!

15 comments:

yangyuyu said...

nampak pun menyelerakan-hi afzan, lama tak melawat sini:)

~Nana BamBam~ said...

Assalamualaikum , :)

wahh..sate..lama dah x makan.. :)

eyqa amin said...

singgah bek1st sate kt cnie..nyumnyum~~~

Ungu Violet said...

nak makan sate jugakk...hihi

Alif Amin Othman said...

ada jual sate babat tak?

Miss Xyz said...

sate? thun 2012 ni blum lgi merase sate.. kne msuk dlm list nih.. ahaha

Tuan Cimot said...

ada delivery ke utm x sate ni??hahah

Rtp Farra Arisha said...

terlihat sangat tempting. emm...:)

afzan said...

alif amn: babat dia tak berapa tiptopla king!

tikaleh: ingat ni dominos pizza ke?

yangyuyu: tula, dah lama tak mai..!

Faaein Talip Roy said...

perghhh...

sate!!!..

lama kut dah tak makan..

haniaiman said...

yok cobain sate wak radol kat kempas pulak..

c'axoera said...

menarix tertarix kau mmg debooommm!! hahaah

http://ch000tz.blogspot.com/2012/01/kucipta-kepulauan-buatmu-hahahah.html

leen said...

nak try gak laaa

leen said...

nak try gak laaa

Papa-NtiQ said...

hmmm satay gelang patah..nak kene terjah nih...Saya baru jer upload pics masa gi makan kat satay hj samuri di shah alam ari tu. ok laaaa tak der la special sangat hanya kuah dan sambal dia lain dari yg lain.
Senang2 tu jenguk la yer blog saya kat www.blogmakanbest.blogspot.com topik pasal makan, makan dan...makan hehe. Saya review restoren2 yg penah saya singgah terutama di area JOHOR...maklum la orang JB.
Jangan lupa follow yer blog saya TQ TQ bebanyak!!