Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ika & Harris: Bertunang & Akad Nikah

Posted by afzan On Friday, January 13, 2012 10 comments


Aku kalau ada orang offer job untuk gambar kawin memang aku tolak dulu. bukan apa, maklumla ada pengekor sejati di belakang ni - rizmi. mana aku pergi dia mesti ikut. memang gambar kemana la jadinya. tapi disebabkan adik aku sorang ni, aku gagahkan jugakla. ini pun tak berapa nak banyak aku ambil. sekejap-sekejap aku petik kamera, sekejap-sekejap aku dukung rizmi. so how? insyaAllah mana tau satu hari nanti bila rizmi dah besar boleh aku concentrate ambil gambar, ye dak?



Dah siap make-over bagai mulala berangan nak bergambar dengan bunga ros ye dak? takpe, sbb hari ni hari kamu, tak kisahla nak posing macam mana



Theirs wedding tree. ni hasil thumbprint dari belah keluarga kitorang. aku sekeluarga ada empat kesemuanya - aku, yayang, rizmi & haifa. cuba teka ranting yang mana satu? harap benda ni tak disalah gunakan. mana tau tetiba aku terlibat jadi penjamin sapa-sapa, yela thumbprint dah ada kat situ. cis!



Dia punya ayu konon nak lawan maya karin le tew, hehe!



Hantaran dari belah perempuan, bertemakan warna pink dan krim. bunga ros ni macam kenal je, macam bunga budak-budak pakai untuk konvokesyen :)



Bakal pengantin buat pertama kali dipertontonkan kepada orang ramai. dia punya berdebar sampai makcik aku kena tolong buat postur badan. kalau tak memang nampak rigid.



Cincin di sarung ke jari tanda pinangan diterima.



posing sket sama mok mertua



siap bertunang terus acara akad nikah. tok kadi ni tak power betul, tanya soalan senang sangat. ada ke soalan rukun nikah ditanyanya. tanyala soalan mencabar sikit. tapi dalam dia berpeluh jugak bakal pengantin lelaki malam tu. keh keh keh!



Rileks bro, jangan gusar. rileks-rileks. tarik nafas dalam-dalam dulu. pastu baru akad eh? baru pukul 10 malam, malam masih muda lagi.

lepas akad nikah aku terus stop ambil gambar. sebab lepas tu bapak aku buat majlis tahlil. takpe, gambar-gambar sessi batal air sembahyang pakcik aku cover. dia memang buat job untuk malam ni sebenarnya. aku kira backup je ni.

10 comments:

Tuan Cimot said...

1st!!!hahaha...

Fabulous Me said...

Ini klu drh dgg yg handal ber lensa xnk tlg sekaki mmg bleh gado besar ni :p

Eh kabare? Lame tak nmpk...

eyqa amin said...

berangan dah wat oudo0r dgn pengantin..heh

haniaiman said...

afzan...suka la idea cap jari kaler2 kat ranting tu..anyway, cantik pics.

afzan said...

haniaiman: tu belum lagi tengok hasil dia lepas kena cap ngan budak-budak. mau berair mata jugakla pengantin dibuatnya

Papa Mifz said...

biaso la postur badan time2 mcm nih mmg keras...hehe

c'axoera said...

hahahaah kasi panas ni.....boleh ke kalau aku nak rasa terkasima jup kat sini heheh



http://ch000tz.blogspot.com/2012/01/disini-kita-bermula.html

Model Busana Muslim Murah said...

selamat berbahagia,,slm kenal

yangyuyu said...

wow best moment2 nya...

Anonymous said...

hey afzanrizq.blogspot.com blogger discovered your website via search engine but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have discovered site which offer to dramatically increase traffic to your blog http://mass-backlinks.com they claim they managed to get close to 4000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my website. Hope this helps :) They offer best services to increase website traffic at this website http://mass-backlinks.com