Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hong Kong Disneyland

Posted by afzan On Thursday, January 19, 2012 13 comments


Dulu aku pernah keluarkan entry pasal sleeping beauty castle dan semua dok tanya kat mana istana tu. so inilah jawapan dia:- hong kong disneyland. pegi HK disneyland masa musim panas+bulan puasa memang mencabar. orang lain syok je sedut air sejuk bila penat, yang kita ni cuma dapat telan air liur jela. dahla perginya pulak hari sabtu, memang berduyun-duyunla orang datang. nak naik satu-satu benda pun kena beratur mak aih sikit punya panjang. cis!



Ni rupanya tiket nak masuk dalam, dia punya harga boleh telan air liur jugakla - HKD 399 kalau tolak tambah bahagi darab dalam ringgit malaysia lebih kurang RM160 jugakla



Lepas check-in tempat pertama yang kitorang pergi ialah naik train. bulan-bulan puasa better kita gunakan segala kemudahan yang ada. tak payahla nak tunjuk handal berjalan kaki. kelak melepek dibuatnya nanti



queue untuk naik train pun makan masa dalam 30 minit jugakla lamanya. mula-mula dah nak keluar baris dah. tapi disebabkan malas nak berjalan kaki, maka tunggu jugakla dalam panas terik ni. nasib baik kekerapan train ni banyak jugak. macam tunggu nak naik lrt je.



inilah antara hero-hero melayu yang pergi termasuk aku. kira kental jugakla sebab tak bukak puasa di tengah-tengah jalan. 



Pergh tinkerbell ni dia punya dress-up buat pahala puasa aku hari tu kurus je. cis! nasib aku tak bergambar sekali. bukan tak mau, mahu tapi aku ni jenis malas nak beratur panjang.



Tengok dia punya orang yang datang berapa ramai. tengah panas terik pun diorang sanggup ke sana ke sini. masa ni aku dah give-up. aku dok je kat kerusi sambil pandang-pandang karenah orang ramai.



Agak-agak kalau nak rasa sejuk bolehla dok bawah aerospace tu. dia punya bahan bakar yang keluar dari ekzos tu boleh buat korang sejuk. betul aku tak tipu.



Yang ni aku paling terkilan sekali. bila aku sampai je kat Fantasyland, parade dah habis. tinggal toys story punya parade je yang aku dapat tengok. lain-lain macam cinderella paling tidak pun snow white aku terlepas. itulah akibatnya kalau tak ambil port tentative kat situ. cis!



Dapat jumpa buzz versi pompuan pun kira ok ye dak? siap dia main lambung-lambung bola lagi kat penonton.

bersambung..

p/s: suka betul aku buat entry jenis sambung-sambung ni. hahaha!

13 comments:

Alif Amin Othman said...

Ini kalau bulan puasa pun, tengok ketiak tinker bell, jadi puasa kering je jawabnya

haniaiman said...

mak aiii...sampai ke hongkong ko ea..bestnyee....cantik view2 sana tu.jelesss i..

eyqa amin said...

mmg tak menahan la kan..p jenjln time pose-pose cmtue...fuh...kering tekak..tak sanggup! tp slut la kt kamo0....mmg stamina yg sgt xclent!
heh

cik panadol said...

tiket mahal takpe asalkan berbaloi...huh teringin la nk p sane....cantik je tgk gmbr2 tu...

c'axoera said...

hamboy hamboy! dislike :p
ko termiss 1 pic lagi weyh.......tgk sini plak hehehe


http://ch000tz.blogspot.com/2012/01/disini-kita-bermula.html

gadisbunga said...

gigih betul jalan bulan2 puasa! :p

Fabulous Me said...

Swonok!!!!!!!!!!! Ko dah ala2 kembali ke zmn kanak2 la ye dak?

Rtp Farra Arisha said...

how fabulous the place was! hehe, wish i'll be there too very soon.

Papa Mifz said...

teringin nak kesano...cantek jer tempat nyer...sure seronok kan...

~Nana BamBam~ said...

best jalan2...nasib baik kental semangat semasa puasa.

kalau nana...mmg x kuat...haha :P

Miss Xyz said...

bestnya dpt prgi HONG KONG... sye pling jauh pun kat Bali jer.. syukur syukur XD

c'axoera ヅ said...

ke ko sngkut kat HK lagi tak balik2 ni =))

eda_ej said...

hamboi.. bukan main lagi bebulan pose meronde2..