Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ini bukan Origami

Posted by afzan On Thursday, September 29, 2011 12 comments



Selalunya kita sering mendengar seni mengolah sehelai kertas kepada sesuatu bentuk di panggil origami atau papercraft. tapi ada satu lagi seni yang juga melibatkan kertas tapi kita koyak-koyak kertas tu dan tetiba je dapat hasil yang kagum jugakla. aku tak tau namanya apa, mungkin orang-orang seni beritahu nanti.



"Kita lipat sini, kita lipat sana, koyak sini sikit dan koyak sana sikit nah inilah hasilnya" , macam tulah ayatnya lebih kurang lepas ditranslatekan ke BM. kita selalu tengok orang buat love berangkai menggunakan gunting, tapi pakcik ni selamber je koyak pakai tangan. peh!



Gunting-gunting tolak tepi. guna tangan pun boleh buat bentuk olimpik apa. memang aku impress dengan pakcik ni. ntah berapa lama dia bertapa kat tembok besar china aku pun tak tau. dia punya art, bukan calang-calang, art kelas tinggi ni. budak-budak ARTsenal pun tak boleh buat. kah kah kah!



"Sapo nak kepalo kobau ni hah? moie, moie ambil soghang sor", sekali lagi aku cuba translate dari cantonese ke bahasa negori. Ikhram, ekau tolong tunjuk ajar eden ni hah kalau ado yang silap!

12 comments:

Alisya said...

kagum!

ch000tz axoera said...

wow! kita tgh dok study pasal camera effects hahaha mcm jeles ajer tgk pic ni >_<

Faaein Talip Roy said...

perghh... terbaiklah pakcik tu... lagi seni... ^^,

~najwa~ said...

oh cool~



psstt....gambo pun cantik!

i am S!L4H.. said...

eh eh macamane nak buat tu?

afzan said...

alisya: ya, aku pun kagum dgn kebolehan pakcik itu

axoera: camera effects? cer citer cer citer. mana tau boleh apply nanti :)

afzan said...

najwa: apa yang cantiknya? aku masih lagi tak berapa nak kurus ni.ceritala petuanya

faeein: tula stp org ada kebolehan masing2

iKhRam said...

humangaihh..
bocampor loghatnyer tu..

apopun part loghat n.sembilan tu betul..
tp sila tukarkan kepalo kepada kopalo..

keseluruhan- semuanya betul dan menarik..

afzan said...

ikhram: noted. thanks bro!

Lawsonia said...

biasa je tu..masa 5thn dh pndi buat..hahah

Jαnnαhツ said...

waah. impressive.

afzan said...

lawsonia: ye ke?

jannah: agreed!