Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Beraya di Rumah Kuning

Posted by afzan On Monday, September 19, 2011 21 comments

Aku kalau dah nama cuti raya tu, memang cuti sesungguh-sungguhnya. takdela nak bukak itu ini. sampai si ejai dok bunyi dah bersawang bagai. takpe bro, sebab ko pun aku nampak baru post gambar raya 4-5 minit lepas, aku pun nak ikut jejak langkah ko jugakla :)



Abang di tengah dok tenang kuih raya. tapi itu tak penting, yang penting benda alah kaler merah dalam poket tu. bila nak agih-agihkan ye dak?



Kali ni cukup satu satu family bergambar. patutla raya tahun lepas nampak sikit je org dalam gambar. rupanya geng baju maroon ni beraya kat kampung lain. tapi tengok pada bilangan anak-anak kecil tu masih kurang lagi, bilala mereka-mereka ni nak tambah quota agaknya.



ni macam posing taun-taun sudah je. tapi takde hal, kemesraan tu yang penting. ye dak?



geng baju maroon sekeluarga. ni geng perempuan ramai namanya. agak-agak bila nak tambah bilangan hero dalam geng ni? kesian ablong takde kawan.



geng serba biru. cukup dua lelaki dan dua perempuan. kira dah berpasangan la geng ni ye dak? haifa bila minyakkan rambut, memang macam ni la jadinya. adeh! lepas ni takyah pakai minyak lagila baru nampak macam korean.



geng-geng yang masih bujang trang tang-tang orang kabor. adek cuba membulatkan matanya, konon nak bagi nampak macam puss in the boot le tu. ceh!



boboi boy kuasa tiga katanya.. terbaekkk...!!



Aksi free style dari mereka-mereka sebelum edisi makan lemang secara besar-besaran bermula.



kecik-kecik dah pandai pegang tripod. bila besar mau kalah saiful nang ni.

21 comments:

~najwa~ said...

ni keluarga belah mung ye Afzan..?

afzan said...

najwa: ho la.. kalau belah sana, tak muat frame nak tangkap semua sekali.

iKhRam said...

amboi.. seronoknyer.. mcm best jer beraya tue.. nak jugak benda alah merah tu.. sekepingpun jadi lah..

eda_ej said...

jelesnye.. ni pon kire banyak gamba gak.. huhuhu..

Alif Amin Othman said...

Lu tulis tenang ke Tenung ni abang abezan?

Cilake< apesal gambo gua mate bulat.

afzan said...

ikhram: org dah kerja tak dapat bende kaler merah tu

afzan said...

eda_ej: banyak gambar, tapi orgnya tak berapa nak banyak lagi

afzan said...

alif: tenang bak kata orang utara nun!

adrenalina said...

happening nyer gambar raye ni... semua sporting2!! selamat hari raye!!!

Nurr Kasih said...

salam aidilfitri.. suka pic rizmi yg boboi boy kuasa tiga tu..terbaikk hhehe :D

yangyuyu said...

meriah...

afzan said...

adrenalina: sporting2 sebab semua pakat-pakat selak nak bergambar

afzan said...

nurr: tetiba je dapat snap moment tu. kira bertuahla ye dak?

afzan said...

ummie: boleh tahnala. tapi kalau anak buah ramai lagila meriahnya

Umie Artoqiemie said...

aku suka yg boiboiboy kuasa tiga tuu ;D

Faaein Talip Roy said...

alahai.. pic raya bestlah incek afzan.. happening.. [^^,]

p/s: yang tu bukan padi.. tapi rumput di taman masjid selat.. huhu..

ejai_ej said...

Huhuhu... Banyak giler gambo raya ko. Aku tak banyak pon..

afzan said...

artoqiemie: rizmi makin ramai peminat nampak :)

faaein: depa dok buat-buat happening je tu

afzan said...

ejai: ko malas nak bergambar. taula org rumah dah makin sarat

i am S!L4H.. said...

pkcikkk. owhh ni la family ye. muke ad yg cm potostet. weehuuuuu

haha. cantik2 je gamba..

Nor atau Nad said...

erk kenapa aron a.k.a aliff amin ada dalm gambar ni??
o.O