Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lotus Desaru: The Hotel

Posted by afzan On Thursday, July 07, 2011 10 comments


Jalan-jalan makan angin dikala orang lain sibuk bekerja memang best. bukan apa, taklah crowded sangat. aku ni jenis yang tak berapa suka bersesak-sesak. buat aku rimas. nak gerak dari satu tempat ke tempat lain pun susah. tu pasal aku kalau nak jenjalan pilih hari yang kurang orang. yela sementara anak-anak masih kecik ni. bila dah bersekolah terpaksala cuti sekolah je boleh jenjalan. jangan pulak ngada-ngada nak ponteng kelas!



Tepat jam 3 petang kami sampai ke resort. tak jauh pun perjalanan dari JB ke desaru cuma 1 jam perjalanan je. dulu kalau nak pergi makan dalam 2 jam lebih jugakla. tapi sejak highway Senai-Desaru dah buka terus makin semangat aku nak pergi desaru



Sampai-sampai bilik terus letak haifa atas sofa. sementara aku dan wife bersiap-siap nak makan McD. punyala lapar, yela sebelum bertolak tak mau lunch. cuma makan fries+bbq shaker je dalam kereta tadi.



seperti biasa, rutin haifa tidur je sepanjang masa, tak kira di mana sahaja. memang mudah jaga budak perempuan sorang ni. dia bangun pun bila dia lapar je. good girl!



keadaan katil yang agak berselerak lepas kitorang datang. nasib baik baby playpen tu free je. so bolehla letak haifa tidor malam nanti. rizmi? macam biasa, tidor ditengah-tengah antara kami berdua.


bersambung..

10 comments:

Wanie said...

owh g honey moon eh! hehe

besarnye, tempah rumah ke ni?
mahal tak?

iKhRam said...

bestnyer.. nak ikut.. rasanya ada satu tempat kosong kan, satu..!! ahaha

selamat bercuti yer..!!

i am S!L4H.. said...

hee. cantik la gamba2 nih.

Lawsonia said...

hahah..dah pegi last year..mandi kolam dia best..silakan..makan mcm xberapa kot..bangunan2 yg colourful dan dikelilingi dgn kelapa sawit..mcm belajar oleo sudah..hahahah

eda_ej said...

bestnye.. bile ntah nak sampai sane.. huhuhu..

adek dah besar said...

kehidupan maca oraa putih!

yangyuyu said...

bestnya..resort ke apa nih..luas..

anak ko tido je bwk berjalan, pun best jugak...dia tak pandai berguling lg leh la letak atas sofa tu..hehehe..

haih bila la aku nak pi bercuti lak

afzan said...

wanie: honeymoon? takdenya honeymoon kalau bawak dua hero & heroin ni

ikhram: spot on. kat sofa boleh?

afzan said...

lawsonia: ceh ko rupanya tika leh. ingatkan makwe mana tadi. haha

silah: thanks :)

afzan said...

eda_ej: nanti2 sampaila tu

adek: aok kata je jeles sbb tak dapat pegi. kan senang

ummie: resort. tu yg luas agaknya. kalau bawak satu family lagi boleh muat ni. tido depan tv :)