Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kereta Nani

Posted by afzan On Wednesday, June 22, 2011 16 comments



Mesti korang terpana seketika apa tu kereta nani kan? nah ni dia kereta nani. tapi yang ni namanya nani polis. kalau ambulans namanya jadik nani sakit, kereta bomba pula jadik nani api. nama-nama ni semuanya hasil cipta rizmi. apesal dipanggil nani? cuba korang dengar bunyi siren kereta-kereta ni, tidak ke ala-ala bunyi NANI. tu pasal dapat nama macam tu.



yang ni bukan habuk ye. ni namanya salji. habis sebotol bedak johnsons baby rizmi jadikan salji. dia kata bila ada salji, jalan licin. so kereta banyak eksiden. banyakla dia punya eksiden, aku yang tak pasal-pasal kena lap salji-salji dia nanti. cis!

16 comments:

Siti Arfah said...

Hahaha . Salji~ btw nice picture .^^

ejai_ej said...

uiks.. aku nak satu zan... aku chop yg rescue tu.. hahha.. boleh race ngan anak aku. hahahah

yangyuyu said...

ooo nani...bukan neno ke hehe

N A N a t O said...

kahkahkah...aku ingat keta teacher nani td....berombak x dada bila nak kena sapu salji tue....

Nurr Kasih said...

banyaknya kereta rizmi..hehe skli skala je kan saljinya :D

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

neno neno neno..
dari kReen kecik sampai
si Rizmi ni ha.....dekat sama aje bunyiknya..

MommyRizmi said...

rizmi punya version..na..ni..na..ni..na..ni..

adrenalina said...

bijaknya Rizmi...penuh dgn daya kekreatifan...ni mmg koleksi kereta Rizmi atau bapaknya???

afzan said...

siti arfah: tak dapat main salji betul2, kita buat salji olok2

ejai: anak ko mana main benda2 macam ni. dia layan ferarri je. haha

ummie: bab kata mommyrizmi, ni rizmi punya version :0

afzan said...

nanato: maunya tak berombak dada. tgk dia punya salji pun dah tau dia punya ombak macam mana

nurr: sekali sekala? rasanya dah berkali-kali kala dah ni. haha

afzan said...

kak reen: haha. neno tu version kita-kita je

adrenalina: ni rizmi punyala. kalau bapaknya, maunya nak bagi kat anak dia main. haha

iKhRam said...

ala.. comelnyer rizmi main salji.. huhuhu

apapun dulu2 saya ingat bunyi kenderaan kecemasan bunyinye lebey kurang macam nie..

ninoninonino !!

rupanya naninaninaninani.. hahaha

rizmi, rizmi.. huhuhu

adek dah besar said...

amboi, koleksi kereta nani.

bila nak kumpul van dan lori Milo?

schaze zainn said...

aik bunyi nani ke?
bukan neno ke?hikhik
btw hebat la ade salji..ekeke

:D

afzan said...

adek: aok belanja milo barang setin dua. amacam?

schaze: org kalau tak dapat pegi oversea main salji, kenala buat salji sendiri :)

Alin Marlini said...

cantiknyer....