Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cumulonimbus

Posted by afzan On Friday, May 20, 2011 17 comments


Dalam perjalanan pulang dari kampung tempoh hari, sempat lagi aku menembak gambar awan cummulonimbus ini. dan sangkaan aku memang tepat, sampai je kat yong peng hujan turun bagai nak rak. ribut petir toksah ceritala. aku suspek inila awan pembawa hujan lebat tu.

**p/s: semenjak dua ni aku memang kerap balik kampung. maklumla orang-orang tersayang ada jauh nun di sana. itu pasal aku jarang benar membuka blog sekarang ni. traveling je dah ambil satu hari. dah tu camne? hahaha :)

17 comments:

yangyuyu said...

oo wife pantang kat kg eh...waa..lawanya awannn

Nurr Kasih said...

hehe lama dah xdengar istilah awan cumulonimbus ni..cantik awan mcm lukisan :).

afzan said...

ummi: tula pasal. next two weeks nak kena balik lagi :)

afzan said...

nurr: dulu masa geografi selalu sebut ye dak? masa tu berapa tingkat awan pun boleh ingat

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

ni ori ke Afzan? takyah edit..

kalau ya, memang superb lah !

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Sori Afzan; dah terlepas beberapa entri.


Congrats for the new bb born
Haifa Nur Hana....sedap namanya secomelnya tuannya..

MommyRizmi said...

komulonimbus ke stratus?haaa...jawab2..

adrenalina said...

cantiknya!!! ni edit ke??? sgt soft n cool... tenang...

marilah kita melihat alam ciptaan Allah dengan penuh kesyukuran dan ketakjuban terhadapNYA yang mencipta seluruh alam ni


xsbr nk balik kmpung jugak next week!!!

afzan said...

kak reen: edit sikit2. kalau tak mmg tak berapa comeyla sbb sambil drive sambil tembak. how? haha

afzan said...

adrenalina: ini teknik water color namanya. haha. ok, kalau balik drive safe. jgn bawak laju2 :)

afzan said...

mommyRizmi: komulonimbus. sbbnya, kat depan tu hujan lebat. sampai kena stop tepi jalan. zero visibility org puteh kabor

Akhyar said...

lawa

gambar.

suka

zaradgreat said...

drive sambil redah hujan lebat macam tak nampak jalan ditambah lagi dengan mengantuk... uish. jangan carik pasal..

btw cool bro pic tuh. hehhehe

iKhRam said...

sgt indah

patutlah menyepi saja yer.. rupa2nya yang tersayang jauh.. tp, kelelahan anda tu ada harga yang berbaloi..

bapa yang baik.. adalah bapa yg bertanggungjawab!! percayalah.. kelelahan anda itu pasti akan dihargai oleh anak2!!

percayalah

TiKa LEh said...

cantik2...haha

afzan said...

akhyar: tq

zara: fernando alonso pun belum tentu nak redah ribut tu ye dak?

afzan said...

ikhram: amin. ni yg makin semangat nak drive jauh-jauh ni!

tikaleh: bestla aok dah cuti yek!