Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Landasan

Posted by afzan On Saturday, April 30, 2011 17 comments



Kadang-kadang apa yang kita nak tak semuanya dapat. dan jalan yang kita pilih tak selalunya lurus. bagi aku, jalan yang bersimpang-siur memang banyak hikmahnya. banyak yang kita dapat pelajari untuk menangani selok-beloknya tidak sepertimana jalan yang lurus. tapi kalau highway tu lain cerita. tu memang untuk fast track, dan premiumnya pun tinggi!

**p/s: semenjak dua ni banyak guna ayat kadang-kadang ni apa kes? ceh!


17 comments:

Nurr Kasih said...

pic cantik..nampak angle perspektif yg lain :). tone color pun lain mcm dah...:)

ya..stp kita akan melalui jalan2 yg berbeza2..ada yg perjalanannya lurus. ada juga yg bersimpang siur. namun yg pasti kita semua akan menuju ke SANA :)

~najwa~ said...

ini di stesen Lipis kah?
dulu kecik2 nek keretapi KL-Tumpat, selalu sampai di Lipis jam 12 malam.

nice pic ;)

adek dah besar said...

kadang kadang gua malas pulak nak bergurau. ceh!

N A N a t O said...

kadang-kadang amik jalan berliku wat aku pening kepala....

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
terbayang filam tamil..teringin main wau bulan

i am S!L4H.. said...

kehidupan.......


*pkcik afzan kate silah sombong? huwaaa...

iKhRam said...

kadang??
oo.. curi ayat kita yer??? hahaha

iKhRam said...

kadang??
oo.. curi ayat kita yer??? hahaha

adrenalina said...

kadang-kadang...kita tersasar jalan...nak kembali ke jalan yg betul mgkin ada yg cepat jumpa ...mgkin ada mengambil masa sedikit...apa2 pun...berdoalah selalu agar kita sentiasa tidak lupa pada-NYA...

fuuuhhhh...i like this picture!!! =)

afzan said...

nurr: thanks, ni terikut tone warna org itu la :)

afzan said...

najwa: spot on! wah tengah2 malam masih dapat kenal stesyen lipis macam ni. guna night mode kah?haha

afzan said...

adek: bergurau biar bertempat org kata!

nanato: pening kepala? tula org dah bagi jalan lurus lu pilih jalan berliku (dr abas) sape suruh! dah kena mula dari A. chill ya

afzan said...

brutal solo: filem tamil dengan landasan keretapi memang sinonim :)

silah: sombong-sombong berisi tu. haha! gomenne!

ejai_ej said...

kadang-kadang kalo ko guna ayat kadang-kadang tu menyebabkan aku rasa kadang-kadang kena penyakit kadang baru-paru... err... ke radang ha??? hahahhaha... gambo lawa2... isk... jeles2... rasa nak pecahkan je lens ko.. hahahah.. jeles punyer pasal.. hahahahha

Faaein Talip Roy said...

kadang-kadang dapatlah saya jengah ke sini.

hehehe..

afzan said...

ejai: apa kadang la. radang! ni yang buat aku meradang ni. hahahaha!

afzan said...

faaein: kadang-kadang takpe, jangan jarang-jarang. itu boleh dibilang dengan jari :)