Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Handy Rizmi

Posted by afzan On Sunday, March 27, 2011 27 comments



Masuk kelas kemahiran hidup bersama rizmi memang tidak rugi. sebab segala bab-bab pertukangan boleh serahkan kepada dia. dia memang into dengan benda-benda macam ni. tengokla tu, tak toleh belakang. punya khusysuk dia menyiapkan kerusinya.



Ah dah penat guna manual kita guna screwdriver automatik pulak. senang dan mudah. tekan je, takyah penat-penat nak pulas macam sebelum ni. ni kerusi bila nak siap ni? dari tadi sampai sekarang tak siap-siap lagi.


*p/s: tengok gambar ni teringat pulak kena buat projek bangku kayu masa kelas kemahiran hidup dulu-dulu. seronok memang seronok. tapi tak syoknya, bila bangku dah siap dan try dok atas dia boleh pulak collapse! cis, tak kukuh sungguh!


27 comments:

ïêmå å¢klê§ said...

padainya die bertukang...
bagus2 sape la guru die ni..

Kalamhati said...

bestnyee dia dpt main mainan canggih..

Faaein Himura said...

wah... hebatnya dak kecik ni.. dah besar nanti mudah-mudahan jadi orang berjaya... (^^,)

Nurr Kasih said...

bersungguh2 nampaknya rizmi hehe.. dah siap ke kerusinya? :D

nurr dulu kemahiran hidup kena buat tabung kayu berbunyi :). bila try masuk duit bunyi tp time dh hantar boleh pulak led tu xberbunyi..huhu cis jugakla hahah.

Mustaffa Khairul Azzam said...

wah..comel...angle shot pun cantek... saya memang obses sikit tngok bdk2 kecil yg comel ini...geram nak picit pipi die :)

afzan said...

iema: tengokla sape sifoo nya. like father like son org puteh kabor

afzan said...

kalamhati: canggih? takla secanggih The Home Depot punya set :)

afzan said...

nurr: lepas je kerusi sia dia duduk barang sekejap dua, lepas tu terus dismantle. memang tak lamala hayat kerusi tu. esok lusa dia pasang semula kerusi tu

afzan said...

faeein: amin! begitulah hendaknya

mustaffa: hati2, dia memang anti org pegang pipi. siap hari bula merah pipi kita. haha

i am S!L4H.. said...

haha ade gaye engineer je. ~~

yangyuyu said...

wah permainan mencabar minda nih...bile eh aku nak dpt anak lelaki pulak..hihi

Sasa Al-Sharif said...

dulu aku buat meja bro. haha.. bagi la mainan yg ada rupa doktor. kot2 jadi doktor nanti. hehe

nano said...

masa kemahiran hidup dulu,,nano xbuat kerusi,tp wat perhiasan dinding,,,,de laci kecik skli,,ley smpan brg,,hehehe...eh,,anak tu comel la,,,pnjam ley,,jd model nano lak,kihkih

afzan said...

silah: engineer? hehe, mana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi ye dak?

afzan said...

ummi: usaha itu tanda ke jayaan :)

sasa: dah penat dia main stethoscope ibu dia hari tu. acer belek semula entry2 lepas;
http://afzanrizq.blogspot.com/2011/02/cita-cita.html

afzan said...

nano: pinjam? ehem-ehem. macam mana nak kira ni. kena tengok pada kontrak dulu gayanya. haha

akmal said...

comel :)

white rose said...

ade bakat nak jadi tukang nih...
tere,tere,tere...

3F@unsp0ken said...

cool! best menan dia =)

iKhRam said...

patut la saya tak pandai bertukang, sebab saya tak dpt main cam tu masa kecik2.. hahaha

alasan..!! hehehe

i am S!L4H.. said...

ye ye ye. hehe....

afzan said...

white: kraftman? erm, masyuk jugak tu. nak2 yang buat kitchen cabinet :)

akmal: thanks

afzan said...

unspoken: menan budak zaman skang canggih2. iphone 4 kadang boleh djadikan mainan. haish!

afzan said...

ikhram: haha, mungkin juga itu salah satu penyebabnya

adek dah besar said...

bila nak balik kg rizmi?
kita buat reban ayam pulak?

adek dah besar said...

bila nak balik kg rizmi?
kita buat reban ayam pulak?

afzan said...

adek: reban ayam? cara jugak itu! keh tgk reban ayam tu dah usang sangat dah