Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sempadan

Posted by afzan On Friday, February 25, 2011 15 comments



Nun diseberang sana, negara jiran kita sedang memerhati gelagat kehidupan rakyat malaysia. kita menghalang surveillance mereka dengan hanya mengunakan cerucuk-cerucuk besi ini ajakah? ke cerucuk ni digunakan untuk menghalang serangan todak? ha ha ha!




Sebaris cerucuk-cerucuk besi sedang teguh berdiri cuba mempertahankan kedaulatan negara ini. tapi aku syak benda ni gunanya untuk aktiviti penambakan pada asalnya. tengokla jumlah teritip yang menjadi penumpang tegar tu, agak-agak memang dah agak lama la projek mega ni terbengkalai. haish!


p/s: orang kabor tempat ni cantik ambil gambo sunset. nanti aku try test tengok macam mana.

15 comments:

N A N a t O said...

saya nakkeje buang teritip ok x?sp mau gaji saya?

afzan said...

boleh. dengar citer bayar gaji ikut kati.

Wan Hafisah Collection's said...

dekat je ke dgn sngapura??

bestnya!


http://akusertajiwabisnesku.blogspot.com/2011/02/hangatnya-cinta-pada-duit.html

yangyuyu said...

ooo camni je, tak penah sampai johor singapore lg la

i am S!L4H.. said...

hehe..singapore..pkcik kje kt jho erh?dok mne jho tu?

afzan said...

hafisah: walaupun dekat tapi ak pernah sampai kat tanah seberang :)

afzan said...

silah: johor dok area skudai. kat mutiara rini. ada keluarga ke kat sini?

afzan said...

ummie: camni jela, tapi banyak lagi sebenarnya tenpat2 yang menarik. tapi aku sedikit malas nak pergi

Sasa Al-Sharif said...

wow. semat bro. paling suka pic no satu. horizon yg sgt rata mcm timbang air. aku kalau shoot mcm ni selalu tersenget

Yaya said...

Wahh bestnyer! ley kirim salam orang singapura. jerit jerit dari situ jela. haha

Yaya said...

Wahh bestnyer! ley kirim salam orang singapura. jerit jerit dari situ jela. haha

Faaein Himura said...

teritip tu ape kebende? hehehe... btul lah mmg cantik tu time ada sunset... lain kali snap lah.. nak gak tgk.. hehehe...

afzan said...

sasa: penat juga nak buat aksi timbang air ni sebenarnya :)

afzan said...

yaya: kalau agak-agak anak tekak tu besar boleh sampai agaknya. haha

faaeinn: teritip? ala bintang yang gitu-gitu. macam kerang tu. agaknya la

i am S!L4H.. said...

owh kt skudai. dkat ngn utm la. bekas tmpt pkcik.
silah byk sedare kt joho tp kt skudai x de kot. kottt. hee