Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kehidupan di apartment

Posted by afzan On Saturday, February 19, 2011 18 comments



Sesekali melihat rumah yang mencapai langit macam ni, terngiang-ngiang pulak soalan yang bermain di minda - best ke dok aparment ni? satu ketika dulu memang aku nak sambar rumah macam ni sebijik, tapi di sebabkan orang rumah berkenan rumah yang ada "tanah sendiri" maka terpaksa aku kuburkan saja! senang nak tanam pokok-pokok bunga katanya. sebab ada yard sendiri. - yela "bunga" la sangat, aku senyum nipis.


18 comments:

TiKa LEh said...

xsuka rumah tinggi2 ni..mcm berkongsi je..xbest..hoho

afzan said...

tika: saya taula hostel KTC tidak tinggi mana. haha!

shamam said...

pernah dok apartment kat usj selama 4 tahun...,
kalau suruh dok sana lagi memang serik dah, semua dah rasa, lif rosak semua..naik tangga ada bauuu...parking tarakkk..byk lah yg susahnya.
-tapi kalau terpaksa..apa salahnya mencuba...

mrs Gee :) said...

sy skg duk apartment.tp alhamdulillah stkt nih xdak prob lift, parking, guard pun mmg btugas ngn elok..

ikutkn mmg nk rumah ats tnh..anak2 bleh main2, hubby plak jenis care gila kat keta dia..tp

xmampu nk beli rumah atas tanah kat penang belah island nih..apartment jer lah..lain la kl org gaji puluh2 ribu kan.. :)

bjay69 said...

duduk rumah cam nie, lantai kita bumbung orang. bumbung kita, lantai orang...

i am S!L4H.. said...

kdg2 bst gak hdup kt apartment..tp nape tah..rse bst je...erkkkk~

rmh ad tnh sndri lg bestttt sebenonye...heheee

adek dah besar said...

BUNGA???

peh.... kome pun senyum nipis..

nadiah daud said...

rumah tinggi2 x de tanah.. haissh.

afzan said...

shamam: tang lift rosak tu memang tak boleh nak buat apa. terpaksa menapak naik tangga dari ground floor ntah ke tingkat berapa puluh ntah

mrs gee: takpe hartanah kat JB masih terkawal walaupun harganya dah meningkat 3x ganda compare dgn 5-6 thn lepas. tapi masih mampu milikla

afzan said...

bjay69: melainkan dok kat penthouse bumbung kita milik kita ye dak?

silah: kalau ada swimming pool ngan gym mmg seronok bangatla

Puteri Balqis said...

umah atas tanah boleh bercucuk tanam...but umah atas tanah harga die mahal melainkan ada tanah sendiri (",)

cik-terompah said...

guna lah tanah untuk tanaman . sayur sikit hari lagi jadi mahal mcm minyak petrol .!

yangyuyu said...

best sebab view cantik, takde nyamuk sebab nyamuk takleh terbang tinggi, selamat sebab ada guard, kurang risiko pecah rumah, anak kena colek...ada playgorund swimming pool, gym etc

tak best sebab kalau tertinggal barang, leceh nak naik lif, tunggu lif, kalau balik kampung, byknya barang nak angkut, nak angkut anak2 lagi..tak nampak kereta/motor depan mata, risiko kenderaan dicuri..takleh bercucuk tanam..sempit, ruang sidai baju takde..nak buang sampah jauh..sedara mara/kwn2 nak datang susah sebab nak kena berperang dgn pak guard lagi.. parking pulak kena bayar..kena bayar security..

lebih banyak yg tak best kan..:P

ejai_ej said...

hahahha.. agree ngan kak umie.. cam umah aku bro ader plak bebudak masterskill yang dok. lg tak best. bising satu hal.. sampah satu hal.. bingai sungguh... hahahah

afzan said...

puteri balqis: skang nak beli lot rumah sekangkang kera pun dah makan dalam 100k. ayark!

cik-terompah: berbakti kepada tanah ye dak?

afzan said...

ummie: spot on. mmg banyak negativity dari yang postivite. tapi skang rumah ada tanah pun banyak yang gated & guarded. tapi kena bayar maintenance lebih sikitla. aisheh!

ejai: pendek kata balik rumah pun stress kalau itu macam

bjay69 said...

temenung jauh.. ada masalah kat sekolah kot...

Wan Hafisah Collection's said...

sy pun tak suka duk umah apartment, kiranya saya sm mcm wife kamu la:)