Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dulu & Kini

Posted by afzan On Thursday, January 13, 2011 48 comments

Pada entry yang lepas, aku ada menceritakan tentang betapa kentalnya rizmi memotong rambut tanpa perlu aku menemaninya lagi di kerusi. kini beban yang aku pikul sudah menjadi ringan. tidak perlu aku bersusah payah memegang kaki-tangan-kepala rizmi semata-mata untuk bergunting, tidak sepertimana sebelumnya. namun entry kali ini bukanlah hendak menceritakan keberanian dia duduk berguting sorang-sorang, tapi aku hanya ingin melakukan sedikit survey, barangkali :)



Dulu, rizmi memang kerap berambut panjang. dengan rambutnya menutupi dahi adalah fesyen yang sinonim bagi kanak-kanak yang sebaya dengannya. bukan apa, takkanla kecik-kecik dah pandai belah tengah ye dak? kalau belah tepi nampak skema pula nanti. ulat buku orang panggil. walaupun rizmi membaca pun tak reti lagi. hahaha!




Kini, rizmi tampil dengan fesyen terbaru. orang di luar menamakan rambut ala beckham, tapi aku prefer tores. bagi aku zaman beckham dak berakhir dan tidak releven lagi untuk diceritakan pada tahun 2011 ini. yang pasti, aku memang tak berapa berkenan kalau rizmi menyimpan ekor macam sesetengah kanak-kanak lelaki zaman sekarang

Ok, survey bermula. sapa yang suka DULU dan sapa yang prefer KINI. cast your vote now :P

48 comments:

ejai_ej said...

hahahha.. jgn amek ati bro.. nih pendapat je.. aku rasa yang skang nih muka die cam dah matured sangat.. rambut dulu lagi cute.. rasa nak picit2 je pipi die.. tp bila rambut skang nih.. uiks... nak picit pipi takot kener terajang. hahahhaha..

Haa Fakihah said...

wow dh smart la. suke sgt nmpk matured. !! btw dia mnum air ape tu? ribena ea?

ab@h_Izz said...

hok dulu ok lagi..nampak baik sikit..ha..ha2

-sekarang org dh ikut style khairul fahmi..ki..ki:)

afzan said...

ejai: memang betul pun, bila dia rambut pendek ni tak boleh silap sikit. teruk kita dikerjakannya. nampaknya terpaksa ikut mamat alan, rambut tutup dahi. haha

Vote: D-1, K-0

afzan said...

fakihah: spot on, air ribena. kalau pegi jalan2 kena bekal air ribena. baru rizmi ada tenaga lebih nak jalan jauh. ayah dia pun takla parak nak dukung-dukung :)

Vote: D-1, K-1

afzan said...

abah_izz: kenapa, hok sekarang nampak nakal sikit eh? tgk gaya senyum pun dah tau rizmi ada plan lepas ni. btw, dulu khairul fahmi pun berambut panjang jugak :P

Vote: D-2, K-1

Sweet like Strawberry said...

mcm comel yg lama lah hehehe.....

bukan photographer said...

vote yang dulu...lg comel..
^_^

Syed Hilmi Syed Yahya said...

wa,,,banyk perbezaan,,,lebih kemas dan bersetail...

TiKa LEh said...

yang dulu lg comel sbb tak suka torres..hahha..rmbut dulu ala2 rafael..bukan rafael nadal tp rafael benitez...hhahahahahahaha

MonizaM said...

yang dulu comel, yg skrg hensem
dua2 pun ok :)

N A N a t O said...

yang dulu muka mintak cium..skang muka mcm mintak kaki....i vote for dulu....

yangyuyu said...

sy suka fashion br, nampak segar dan stylo:)

afzan said...

sweet strawberry: yeke? ramai yg vote rambut panjang ni

Vote: D-3, K-1

bukan fotographer: satu lagi style dahulu. counted!

Vote: D-4, K-1

afzan said...

syed hilmi: ni macam pilih style terbaru ni. ye dak? haha

Vote: D-4, K-2

tika leh: rafael benitez? jangan macam-macam. mamat tu mana ada rambut depan. botak! haha

Vote: D-5, K-2

afzan said...

nizam: aok pilih yang mana ni? pening keh dibuatnya. keh rasa mestilah aok pilih yang hensem ye dak?

Vote: D-5, K-3

nanato: kaki tu untuk awak je, untuk org lain dia bagi senyum nipis sampai telinga :)

Vote: D-6, K-3

yangyuyu@umi: stylo, itulah yang dicari-cari

Vote: D-6, K-4

NOOR FATIN said...

yang sekarang la. sgt comel!

Q Aen said...

rmbut pndek cumel!!!!!

DanieL AdiE said...

COMEL GILE!!!!


Latest Entry:
http://danieldeadie.blogspot.com/2011/01/we-are-selected.html

adek dah besar said...

dengar sini.

sekarang lagi lawa, dan kemas.

kalau bawak berjalan pun, kome pun boleh rasa kemas.

tapi torres tu siapa nak buat kemas?

main pun tak kemas!

keh keh keh keh

white rose said...

suka yg lama...
so cute...

yang baru ni terlampau muke tu terdesak...

sarah abadan said...

haha comel gile budak kecik tu >.<

iKhRam said...

dua2 comel..
tp kalau boleh, suka lagi melihat wajah comel die dgn rambut yg dulu..
nampak raut wajah anak2..

~ ナフィルザ ~ said...

so cute~
like3

Mr. TN_SkY said...

ehehe..mane2pun comel ja =_= tpi yg first namapak tembam..geram lol ahaha

cik nur said...

yyang first nampak comel jaa
yg second nampak kacak plak hehehe

afzan said...

fatin: really? satu lagi untuk kini

Vote: D-6, K-5

Q aen: pueh nak ngiro gini hah!

Vote: D-6, K-6

adek: lu kalau tak carik pasal memang tak sah. kemas tak kemas. jangan kemas beg masuk championship sudah!

Vote: D-6, K-7

afzan said...

white rose: terdesak? apa yang terdesaknya, kak ros oii.. haha

Vote: D-7, K-7

sarah: komen kamu tidak dapat di kira. cuba lagi sekali. haha

ikhram: oo wajah kini nampak remaja ke?haha

Vote: D-8, K-7

afzan said...

mr. tn_sky: i bet u voted for dulu, rite?

Vote: D-9, K-7

cik nurr: comey dan kacak? mungkin kita boleh terima kacak. kacak itu bergaya org kata

Vote: D-9, K-8

Atika Natasha said...

yg dulu cute..yg skang nmpak kemas!hehe..xpe ajar anak rmbut pndek,nnti dah bes0r die dah slesa ngn rmbut pndek..

bukan photographer said...

undian semakin sengit..hehe

eda_ej said...

suke rambut sekarang.. hehehhe..

maicher said...

cantik+smart la shot!
seriously! ;)

Daddy Cool said...

Handsome dan smart la!

Mr. TN_SkY said...

ya..dulu :-D

ACME SINAR ENTERPRISE said...

hehe ragam anak yup?
comel..

Sasa Al-Sharif said...

haha.. tak baik la bro banding2 anak dgn orang2 glemer. pendidikan awal tu. nanti dia asyik nak ikut trend orang glemer aja.

fesyen rambut dia skg tu buat dia nmpk lebih dewasa bro

adrenalina said...

uish..cast your vote now??? ni mcm rancangan "SURVIVOR" ni...ker M'sian Idols?? hekhekhek...aperpun suka fesyen rambut rizmi yg dulu.sbb nampak sgt2 cute... tp xper...asuh anak berambut kemas dari kecik lagi..nanti kalau dah skolah susah pulak..asyik kene marah dgn cikgu kalau rmbut panjang.

i am S!L4H.. said...

eh uncle...silah tgok sekali imbas rizmi ni ad cm ampard la..huyohhhhh
hnsem...ahaksss

i am S!L4H.. said...

ampard plak..lampard...hee

afzan said...

atika: yup, memang kena ajar anak berambut pendek. senang nak masuk sekolah nanti

Vote: D-9, K-9

eda_ejai: oo yeke? lepas ni bolehla potong rambut alan jadi pendek pula

Vote: D-9, K-10

sasa: thanks, bukan nak jadikan mereka idola pun. cuma nak highlightkan fesyen rambut je

Vote: D-9, K-11

afzan said...

adrenalina: your vote has been counted :)

Vote: D-10, K-11

silah: lampard? hehe mana-mana la. tapi dua kali tengok terus jauh panggang dari api

Vote: D-10, K-12

Ratu Sulaman said...

tiutnye die ni!!!!!

Mr. TN_SkY said...

So..Vote spe yg leasding skrg nie~>.ahaha

afzan said...

tn_sky: currently leading is KINI by 12 votes :)

i am S!L4H.. said...

hehe..ok la tu..ad iras2...ngeee

Armiza said...

comelnya si kecik ni...^__^

Sofya said...

yang dulu nampak manja..
yang sekarang ni nampak garang la plak...
vote yg dulu la