Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rizmi dan Spongebob

Posted by afzan On Thursday, October 28, 2010 32 comments


ini yang membuatkan aku naik marah bilamana tengok tv dalam jarak dekat. tak bagi tukar channel satu hal, pagi petang siang malam terpaksa melayan disney channel, ceria, nickelodeon paling tidak cartoon network. nampaknya kena beli tv yang boleh sangkut kat dinding lepas ni, baru boleh menjamin kesihatan mata rizmi dalam jangka panjang ye dak? aku taknak bertambah seorang lagi ahli rumah yang pakai kanta mata, adeh!

32 comments:

ezan said...

ehehe...tv dah besar macam tue, tetap gak nak tgok dekat-dekat, hehe budak-budak memang suka macam nie..comel jew rizmi :)

afzan said...

ezan: sebabnya tv rack tu digunakan sebagai litar untuk rizmi bermain dengan kereta-keretanya. agak-agak dah penat main, toleh sikit dah dapat tengok tv. hahaha

Cik Bulat said...

haha. comel je rizmi. gambar cantik. layan kartun je rizmi. nak akk join x??

afzan said...

akak bulat nak join? boleh je, rizmi tak kisah

Jamiel said...

Salam perkenalan..
Bahaya nya..
Dekat sangat tu..

AngahSayang2314 said...

cepat afzan elakkan.... nanti mata rosakkk

Nurr Kasih said...

salam..
khusyuknya rizmi.. samalah mcm anak saudara saya huhu. kanak2 zaman skrg :).

Azah Skaliskala said...

aha, comelnyaaaaa... spongebob dalam tong, gmbaar nampak sgt cool :)

afzan said...

Jamiel: salam kenalan. yup bahaya untuk long term punya penglihatan. jgn risau setiap kali rizmi tgk tv dalam jarak dekat, terus kitorang off tv.haha

afzan said...

angah: elakan macam mana tu? kalau beli tv sangkut memang lambat lagi la jawabnya. haha

~terataibungaindah~ said...

oh..same macam anak sedara sy. otromen 24 jam. hihi...tp naseb baek die reti d0k jauh2..=p

afzan said...

nurr & teratai: bukan anak sedara je, mak sedara pun ikut layan sekali..tak berkelip mata. khusyuk katanya

iKhRam said...

hahaha.. bila terbacakan entry.. tiba saja naluri kebapaan saya muncul.. sgt2 suka gambar ini..

afzan said...

ikhram: dah muncul naluri kebapaan? apa lagi ikhram, dah bagi hint tu. hahaha

TiKa LEh said...

kesiannye mata rizmi..selamatkan mata die sblm dberi mata yg kedua..hoho

Mamamya said...

samalah dgn anak2 kat umah ni....asyik2 tgk kartun dr pagi smpi le ke ptg..... ;)

Ahmad Shafiq Bin Othaman said...

hui! bahaya nie dik tgk dekat2.

Ahmad Shafiq Bin Othaman said...

nanti rabun lah dik! kene beli plasma lah
mama dia. bagi lekat kat dinding :) baru sihat walafiat

afzan said...

tika: aok jangan tika leh. aku takmo sorang lagi pakai kaca mata. cukupla dua orang dalam rumah ni

afzan said...

mamamya: kalau dah start tengok kartun, memang sampai berbalahla nak tukar channel lain ye dak? makan dalam jela jawabnya

afzan said...

shafiq: skang tengah aim LED tv. plasma dah outdated dengarnya. hahaha

nadzirah aqilah said...

hehehe.. terasa plak..sebab anis memang dah jadi tabiat dari kecik sampai ke beso ni lau tinguk tibi mesti nak dok depan2.. tak kirala tibi tu beso ke kecik..

kenapa ek? mungkin tahap kepuasan maksimum kot.. betol tak adik comel? hahaha..

jgn mrh ek...

afzan said...

anis: tengok tv nak dok barisan depan, tapi bilamana pegi wayang nak dok kat belakang. kenapa ya? fikir-fikirkan.. haha

tapi aku lebih suka duduk barisan tengah, lebih selamat org kata :)

Cik Bulat said...

wahh ! shantek ah. rizmi pandai mnaip. hahaha,

i am S!L4H.. said...

wow tb lg besa dr ank uncle la...
ha a bhye2..jgn bg tgok dkat2..

afzan said...

cik bulat: macam-macam :)

silah: yes, berapa kali dah "cering" telinga tapi dia masih takmo berganjak!

So Shy Lady said...

heh, baru je snap gmbar my girl nengok tv jarak dkat mcm tu. sama habitat.

akmafaizal said...

btul tu, bahaya tgk tv dekat2.nape abahnye tak larang..isk isk :P

afzan said...

akma: dah berbuih mulut dok larang. rizmi masih tidak berganjak. apa lagi yang boleh dibuat? mungkin rotan jawapannya :)

afzan said...

so shy lady: sama denganla tu.. anak-anak sekarang memang suka tengok dekat-dekat. nak kata tv kecik tidaklah juga

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

ur son, so cute.. have fun around with ur families yaa..:) like my lil sis, she's really like to watch near to the tv.. selalu dibebel mama papa:) haha. and she loves spongebob too..
visiting ur page.

afzan said...

fifiet: thanks, semua orgpun rasanya sukakan spongebob. any patric's fans out there? haha