Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Keindahan pulau

Posted by afzan On Saturday, October 30, 2010 20 comments


sesekali bercuti ke pulau dengan keluarga dapat juga menghilangkan stress. namun jangan pula pergi ke pulau pinang itu lain pula ceritanya.




tak dapat tengok penyu sebenar, penyu pasir pun jadilah. thanks to brother mat salleh ni sebab semangat dia menghasilkan penyu tu. memang art!




memang seronok dapat bercuti di sini, selain udara yang segar & air yang crystal clear mat saleh kata; dapat juga buat snorkeling melihat keindahan hidupan marin. tapi aku agak menyesal sebab tak boleh snorkeling, sape nak jaga rizmi ye dak?


p/s: sebenarnya banyak lagi nak tunjuk tapi sikit-sikit sudahla. nanti takde pulak gambar untuk entry yang mendatang :)

20 comments:

Kalamhati said...

mabeles!kena menuntut ilmu ni..hehe

afzan said...

kalamhati: thanks.. yes, ilmu kena tuntut walaupun ke negeri china sekalipun

nadey said...

ni kt mane ni??????????? waaaaaa dh lame xg pantai!!!!!!!! uwaaa dengkinye!!!!!!!!!!

adek dah besar said...

pos kat atas macam pose baywatch!
cilakak lu deng!

afzan said...

nadey: kat pulau manukan, sabah. gambo2 lain boleh tengok kat link yang diberi :)

afzan said...

adek: baywatch lagi meleleh air liur scenery nya. ini ala-ala club med kuantan je

one2paii said...

fuhh..bestnya..nk gk le ikut

afzan said...

one2paii: ikut jangan tak ikut. tapi tiket flight kena bayar sendiri la :)

cik ungu said...

ok..penyu itu nampak real ok!gila..

Nurr Kasih said...

langit biru. cantik. pulau manukan tu..ini bikin jeles ni..kena pi juga nti haha.

afzan said...

ungu: takdela real mana, tapi boleh dibezakanla :)

afzan said...

nurr: yup pulau manukan. aisheh orang sabah tak sampai lagi ke? takpe, pulau kat semporna lagi cantik agaknya

i am S!L4H.. said...

wahh bestnye....
nk jgk g pntai...
nk kwn ngn mat salleh tu la...
nti leh mntk penyu tu kat die..haha

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

cantiknye...rasa mcm nak pergi juga la...aman dan damai...

Kyuubi said...

wah pulau manukan nih! best2! cantik tempat ni. huhuhu.

afzan said...

silah: amboih, selera besar nampak!hahaha

afzan said...

lydia: kalau pergi jangan lupa snorkeling. nanti nyesal :P

afzan said...

kyuubi: pernah pergi ke? memang cantik kan? air memang jernih. nampak ikan main kejar-kejar

cumi said...

ahaha...slalu kalaw ke pantai mmg keje saye la bab2 sculp pasir ni..
ramai2 pakat amek gamba termasuklah matsaleh2.. kikiki :p

afzan said...

wah rajin cik cumi sculp pasir. jangan kata mat saleh, mat tak salehpun akan amik gambar sekali