Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Warna-warni di malam raya

Posted by afzan On Friday, September 17, 2010 7 comments

Huh dah hampir 2 minggu aku tak online - maklumla sibuk berhari raya. sampai blog pun dah naik sawang. takpe baru dua minggu, belum 2-3 bulan. kalau hari raya ni tak hantar entry berbau raya tak lengkap orang kata. takpe orang hantar gambo kuih-kuih raya, aku lak nak posting gambo bunga raya. eh silap bunga api. budak-budak memang suka "bunga api merdeka" ni. cantik kata mereka! memang cantik pun kalau tak takkan aku sanggup terhegeh-hegeh mengangkut tripod semata-mata nak amik gambonya :)



rizmi suka tengok bunga api ni, tapi dia takut-takut berani je. siap kita kena tutup telinga lagi



macam mana aku boleh tak perasan wat setting fully manual kat kamera aku. sib baikla aku sempat set iso, aperture & shutter speed pada angka yang agak baik settingnya. boleh gakla layan tengok bunga api. cis!



mintak-mintak raya haji ni ada orang bakar bunga api lagi. boleh aku numpang sekaki


p/s: nasib baikla takde orang main meriam buluh kat kampung aku. kalau tak boleh gak aku upload gambo yang rare!

7 comments:

relevan said...

Fuhh..memang lawa ni..

afzan said...

thanks kawan.. tapi takla selawa bunga api merdeka..haha

Yayayong said...

gambar cantik!!!! nampak keindahan bunga api sebenar.. :D

LIPISLADY said...

Assalamualaikum,

Lawo bunga api, nampok jelas,

kat kampong akak orang main meriam karbaid, bakar dalam lubang tanah, bunyinya macam bom kat hiroshima, bergegar seluruh kampong..

afzan said...

yaya: thanks.. kalau tgk buka matahri pun cantik gak!haha

lipislady: deme beraya mana taun ni? keh balik kecau last2 org dah tak bakor mercun

Hisyam Muhibah said...

bunga api merdeka yg 25 das tu memang cantik kalau dapat snap. selamat hari raya.

afzan said...

tahun depan kita try. itupun kalau ada sambutan kemerdekaan secara besar-besaranla