Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Semalam di mutiara rini

Posted by afzan On Saturday, August 21, 2010 4 comments

Aku baru je sampai rumah lepas ambil wife aku kat hospital - itulah rutin aku dan rizmi setiap hari. travelling from mutiara rini to HSA and drive back to mutiara rini. tapi apa nak buat, itu dah tanggungjawab aku yang bergelar suami. nak tak nak kena buat jugak. masa tu jam menunjukkan baru pukul 12.40 tengah malam. awal lagi. rizmi lak dah dibuai mimpi, on the way to HSA tadi dia tertido dalam kereta. kesian dia. tiap-tiap hari kena jadik kelendan kelindan aku. haha.

sebab mata masih tak ngantuk lagi, aku ambil keputusan nak ambil gambar malam di mutiara rini. saja nak buat eksperimentasi menggunakan "shutter mode". setting lebih kurang, aku pun snap satu gambar depan rumah aku.


punyala malas nak pegang kamera, spoiler myvi menjadi mangsa. boleh tahan gak! tapi gate lak block view kat situ. ceh~~  note: off flash with longer shutter exposed

arrggh.. takleh jadik, spoiler spoiled gambar pertama aku. akupun menggagahkan diri mengangkut tripod yang masih terbungkus rapi. first time guna - agak janggal! lepas belajar lebih kurang, hasilnya pun boleh tahan ^^


just nice takde benda-benda aneh dalam gambar lagi. pasni bolehla aku angkut tripod gi mana-man je especially when shooting at night.


p/s: eksperimentasi berjaya! credits kat rumah-rumah depan ni sebab sanggup jadi subjek aku

4 comments:

TiKa LEh said...

kelendan pe??hoho..percubaan pertma guna tripod tu oklah..len kali suruh nanato pegang tripod nk pi mner2..hoho.

afzan said...

nanato pegang tripod? cam gagal je.. sedangkan angkat cawan pun air boleh tumpah, inikan lak tripod

kelendan = kelindan. typo skit :)

E.d.Y said...

sama la..tripod berbungkus lawa je dalam almari...malas nak kuarkan...

apa2pun good try bro...

afzan said...

edy: bukan apa, lecehla usung tripod kesana sini. nanti org kata poser lak.haha.. kalau tangan mantap, tak ketaq okla. anyway thanks